De laatste jaren worden lichtmetalen aluminium velgen steeds populairder. Veel autobezitters kiezen er zelf voor om de standaard stalen velgen van hun auto te (laten) vervangen voor lichtmetalen velgen. Dit kan een prima keuze zijn. Er zijn meer voordelen dan men in eerste instantie zou verwachten. We bespreken vijf voordelen van lichtmetalen velgen.

Chique of flitsend uiterlijk

De belangrijkste aantrekkingskracht van lichtmetalen, is natuurlijk het uiterlijk. Lichtmetalen aluminium velgen zijn verkrijgbaar in allerlei mooie designs met verschillende kleuren. Ze kunnen je auto die extra chique of juist extra sportieve look geven waardoor je je er nog meer de blits mee kunt maken. Je koopt bijvoorbeeld mooie licht metalen velgen bij Online-Velgen.nl

Minder kans op corrosie

Aluminium velgen zijn, mits ze een goede oppervlaktebehandeling hebben gehad, minder gevoelig voor corrosie dan stalen velgen. Zo lang beschadigingen door bijvoorbeeld het raken van een stoeprand voorkomen worden, kunnen aluminium velgen daardoor vaak langer meegaan. Maar let op: lichtmetalen velgen met een slechte lak behandeling zijn juist gevoeliger voor corrosie dan stalen velgen.

Betere maatnauwkeurigheid

Een stalen velg wordt geperst en daarna in een mal aan elkaar gelast. Bij de productie van een lichtmetalen velg wordt een speciaal afdraaiproces toegepast dat voor een nauwkeurigere maatvoering zorgt en een nauwkeuriger gewicht. Hierdoor is de balans optimaal en worden ongewenste vibraties tijdens het rijden vermeden.

Beter voor levensduur van banden, remsysteem en wiellagers

In vergelijking met stalen velgen, gaan dikwandige aluminium velgen beter om met de warmte die wordt ontwikkeld wordt door de banden en door het remmen. Ze nemen deze warmte beter op en voeren hem beter af. Dat zorgt ervoor dat de bedrijfstemperatuur van de banden, het remsysteem en de wiellagers lager blijft. Dit resulteert er in dat de levensduur van deze onderdelen verlengd kan worden ten opzichte van gebruik in combinatie met stalen velgen.

Minder vervorming na absorptie druk

Van aluminium velgen wordt ten onrechte gezegd dat ze minder sterk zijn dan stalen velgen. Het is inderdaad zo dat aluminium een grotere flexibiliteit heeft dan staal. Dit zorgt echter ook voor een betere absorptie van druk. Hierdoor vervormt een lichtmetalen velg minder snel als hij een klap moet opvangen dan een stalen velg.
Wel is het zo dat aluminium velgen meer onderhoud behoeven dan stalen velgen als je ervoor wilt zorgen dat ze mooi blijven en zo lang mogelijk meegaan. Maar dat heb je er hoogst waarschijnlijk ook voor over wanneer je investeert in chique lichtmetalen velgen.

nl_NLNL