Volkswagen Home

Handige informatie over VW

Het ontstaan van Volkswagen (VW)

Volkswagen werd oorspronkelijk in 1932 opgericht door het Duitse Arbeidersfront (Deutsche Arbeitsfront) in Berlijn. In het begin van de jaren dertig bestond de Duitse auto-industrie nog grotendeels uit luxemodellen en kon de gemiddelde Duitser zich zelden meer veroorloven dan een motorfiets. Als gevolg daarvan bezat slechts één op de 50 Duitsers een auto. Op zoek naar een potentiële nieuwe markt, begonnen sommige autofabrikanten onafhankelijke projecten voor “personenauto’s” – onder andere de Mercedes 170H, Adler AutoBahn, Steyr 55 en Hanomag 1.3L.

Vanaf 1948 werd Volkswagen een belangrijk element en de trots van de West-Duitse regeneratie. Heinrich Nordhoff (1899-1968), een voormalige senior manager bij Opel die de productie van civiele en militaire voertuigen in de jaren dertig, werd aangenomen om de fabriek in 1948 te leiden.

Volkswagens werden voor het eerst geïntroduceerd en verkocht in de Verenigde Staten in 1949, maar verkocht het eerste jaar slechts twee eenheden in Amerika. Bij binnenkomst op de Amerikaanse markt werd de VW kort verkocht als Victory Wagon. Volkswagen of America werd in april 1955 opgericht om verkoop en service in de Verenigde Staten te standaardiseren. De productie van de Type 1 Volkswagen Beetle is in de loop van de jaren enorm gestegen, in 1955 werd het record aantal van een miljoen gehaald.

Op deze pagina meer info over Volkswagen en dan in het bijzonder de bandenspanning, distributieriem intervallen en motorolie.

Database Volkswagen

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente VW modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen VW (Volkswagen)

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Veel Volkswagen’s hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Volkswagen

Op zoek naar de juiste bandenspanning voor jouw Volkswagen? Klik op jouw model hieronder voor een complete lijst van de bandenspanning per model:

VW autolampen

Wil je de lampen van jouw VW vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Volkswagen pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

VW Volkswagen Lampenoverzicht

Welke motorolie Volkswagen

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het overzicht hieronder kun je naar het juiste model navigeren. In de overzichten staan zowel het type olie als ook de benodigde hoeveelheid.

 

Welke motorolie Volkswagen

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Volkswagen moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL