Ford Home

Handige informatie over dit Amerikaans/Duitse merk

Het ontstaan van Ford

Ford Motor Company is een Amerikaanse multinationale automaker met het hoofdkantoor in Dearborn, Michigan, een voorstad van Detroit. Het merk werd in 1903 opgericht door Henry Ford. Het bedrijf verkoopt auto’s en bedrijfsvoertuigen onder het merk Ford en de meeste luxe auto’s onder het merk Lincoln.

Ford introduceerde een compleet nieuwe productiemethode, de auto’s werden geassembleerd op de lopende band. Ford introduceerde deze methode en dit werd rond 1914 overgenomen door bijna alle automerken. Ford’s voormalige Britse dochterondernemingen Jaguar en Land Rover, overgenomen in respectievelijk 1989 en 2000, werden in maart 2008 verkocht aan Tata Motors. Ford bezat ook een periode het Zweedse automaker Volvo van 1999 tot 2010, daarna verkocht Ford het merk voor ongeveer 1,5 miljard euro aan het Chinese bedrijf Geely.

Database Ford

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Ford modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Ford

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Ford’s hebben een distributieriem ,welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Ford

De bandenspanning van jouw Ford zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Ford:

Lampen voor Ford

Wil je de lampen van jouw Ford vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Ford pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Ford Lampen overzicht

 

Welke motorolie Ford

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Ford moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL