Ford Home

Handige informatie over dit Amerikaans/Duitse merk

Het ontstaan van Ford

Ford Motor Company is een Amerikaanse multinationale automaker met het hoofdkantoor in Dearborn, Michigan, een voorstad van Detroit. Het merk werd in 1903 opgericht door Henry Ford. Het bedrijf verkoopt auto’s en bedrijfsvoertuigen onder het merk Ford en de meeste luxe auto’s onder het merk Lincoln.

Ford introduceerde een compleet nieuwe productiemethode, de auto’s werden geassembleerd op de lopende band. Ford introduceerde deze methode en dit werd rond 1914 overgenomen door bijna alle automerken. Ford’s voormalige Britse dochterondernemingen Jaguar en Land Rover, overgenomen in respectievelijk 1989 en 2000, werden in maart 2008 verkocht aan Tata Motors. Ford bezat ook een periode het Zweedse automaker Volvo van 1999 tot 2010, daarna verkocht Ford het merk voor ongeveer 1,5 miljard euro aan het Chinese bedrijf Geely.

Database Ford

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Ford modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Ford

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Ford’s hebben een distributieriem ,welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen: