Peugeot Home

Handige informatie over dit Franse merk

Het ontstaan van Peugeot

Peugeot is een Franse autofabrikant, onderdeel van Groupe PSA. Het familiebedrijf dat aan het huidige Peugeot-bedrijf voorafging, werd in 1810 opgericht en vervaardigde toen koffiemolens en fietsen. Op 20 november 1858 diende Émile Peugeot het leeuwenmerk in. Armand Peugeot bouwde de eerste auto van het bedrijf, een onbetrouwbare stoomdriewieler. In samenwerking met Léon Serpollet werd in 1890 een auto gebouwd met een verbrandingsmotor van Panhard-Daimler. Vanwege familiale onenigheid richtte Armand Peugeot in 1896 de Société des Automobiles Peugeot op.

Het bedrijf en de familie van Peugeot komen oorspronkelijk uit Sochaux, Frankrijk. Peugeot heeft daar een grote fabriek en een Peugeot-museum. In februari 2014 gingen de aandeelhouders akkoord met een herkapitalisatieplan, waarin Dongfeng Motors en de Franse overheid elk een aandeel van 14% in het bedrijf kochten.

Peugeot is al meer dan een eeuw succesvol betrokken in de motorsport. Peugeot Sport won vijf keer het World Rally Championship (1985, 1986, 2000, 2001, 2002), de Dakar Rally zeven keer (1987, 1988, 1990, 2016, 2017, 2018), de 24 uur van Le Mans drie keer (1992, 1993, 2009), het World Endurance Championship tweemaal (1992, 1993), tweemaal de Intercontinental Le Mans Cup (2010, 2011) die Toyota en Audi en het Intercontinental Rally Challenge Championship driemaal overtrof. Het afgelopen jaar heeft Peugeot Sport het record van de beklimming naar Pikes Peak overtroffen met de Peugeot 208 T16, met als coureur Sébastien Loeb.

Database Peugeot

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Peugeot modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Peugeot

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Peugeot’s hebben een distributieriem, welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Peugeot

De bandenspanning van jouw Peugeot zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Peugeot:

Peugeot autolampen

Wil je de lampen van jouw Peugeot vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Peugeot pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Peugeot autolampen overzicht

 

Welke motorolie Peugeot

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Peugeot moet? Klik dan hier op jouw model voor een overzicht:

nl_NLNL