Opel Home

Handige informatie over dit Duitse / Franse merk

Het ontstaan van Opel

Het bedrijf werd door Adam Opel op 21 januari 1862 opgericht in Rüsselsheim, Hessen, Duitsland. In het begin produceerde Opel naaimachines. In 1888 werd de productie verplaatst van een koestal naar een ruimer gebouw in Rüsselsheim. Opel lanceerde een nieuw product in 1886: hij begon fietsen met hoge wielen te verkopen, ook bekend als penny-farthings. De twee zonen van Opel namen deel aan wielrennen met hoge wielen, waarmee ze dit vervoermiddel promoten. De productie van fietsen met hoge wielen overtrof al snel de productie van naaimachines. Op het moment van de dood van Opel in 1895 was hij leider op beide markten.

De eerste auto’s werden ontworpen in 1898 nadat de weduwe Sophie van Opel en hun twee oudste zonen een partnership aangingen met Friedrich Lutzmann, een slotenmaker aan het hof in Dessau in Saksen-Anhalt, die al enige tijd bezig was met auto-ontwerpen. De eerste Opel Patent Car werd begin 1899 in Rüsselsheim gebouwd, hoewel deze auto’s niet erg succesvol waren (in totaal werden 65 auto’s geleverd. Hierdoor werd de samenwerking na twee jaar ontbonden, waarna Opel in 1901 een licentieovereenkomst met de Franse automobiel Darracq Frankrijk ondertekende om voertuigen te produceren onder de merknaam Opel Darracq. Deze auto’s bestonden uit Opel-carrosserieën gemonteerd op Darracq-chassis, aangedreven door tweedcilindermotoren.

In maart 2017 stemde Groupe PSA ermee in om Opel, zijn Engelse zustermerk Vauxhall en hun Europese autoleningenbedrijf van General Motors te kopen voor 2,2 miljard. In ruil daarvoor betaalt General Motors PSA 3,2 miljard dollar voor toekomstige Europese pensioenverplichtingen en blijft het voor 9,8 miljard dollar aan plannen voor bestaande gepensioneerden beheren. Bovendien is GM verantwoordelijk voor het betalen van ongeveer US $ 400 miljoen per jaar gedurende 15 jaar om de bestaande pensioenregelingen van Groot-Brittannië en Duitsland te financieren. het lijkt erop dat PSA een goede deal heeft gemaakt. En inmiddels is Opel weer winstgevend.

 

Database Opel

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Opel modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Opel

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Veel Opels hebben een distributieriem, welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Opel

De bandenspanning van jouw Opel zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Opel:

Opel autolampen

Wil je de lampen van jouw Opel vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Opel pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Opel Lampen overzicht

 

Welke motorolie Opel

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Opel moet? Klik dan op jouw Opel model voor een compleet overzicht!

nl_NLNL