Toen de 308  in 2007 op de markt kwam moest hij de populaire 307 opvolgen. Deze Peugeot 308 was een stuk beter dan zijn voorganger in termen van comfort, verfijning, zuinige motoren en sterk verbeterde interieur kwaliteit. Er zijn maar weinig kleine gezins hatchbacks die dezelfde ‘ value for money’ als de 308. En omdat Peugeot niet zo waardevast, is hij als occasion goed te betalen. De Peugeot 308 is ook veilig, met een Euro NCAP-crashtest beoordeling van vijf sterren. De ruimte op de achterbank is echter niet geweldig en de 308 is niet de best sturende middenklasser op de markt. Maar met een behoorlijk brandstofverbruik van de dieselmotoren en zeer lage aanschafprijzen, kan de 308 precies de juiste keuze zijn voor een prijsbewust gezin.

Checklist Peugeot 308

  • Vanaf januari 2010 werd ESP standaard op alle 308’s, met uitzondering van de instap Urban-edities.
  • Als je niet veel kilometers aflegt, geven auto’s met een roetfilter waarschijnlijk kostbare problemen.
  • De elektra kan grillig zijn, waarbij de motor kan uitvallen. Starten ken door falende elektronica  ook een probleem zijn. Dus controleer of alles werkt. Dit kun je doen door de auto voor aanschaf te laten uitlezen. 
  • Het instrumentenpaneel kan problemen geven. Hierdoor werken de trip computers en service-indicatoren niet. De kilometerteller kan ook problemen geven; de remedie is een software-update.
  • De interieurbekleding is zwak en soms heeft het interieur last van piepjes en kraakjes
  • Zoek naar tekenen van water dat door de voorruit afdichtingen naar binnen lekt. Dit kan vervelende elektronica problemen veroorzaken. 

Plus en min-punten 308

Hoewel de Peugeot 308 niet het meest begeerde model is in deze klasse, kan het het wel een goede rationele aankoop zijn. Dit komt in eerste instantie door de scherpe aankoopprijs. Je koopt gewoon veel auto voor relatief weinig geld. En doorgaans is de Peugeot 308 betrouwbaar te noemen, hoewel er wel enkele vervelende elektronica problemen bekend zijn. Daarom is het verstandig om voor een aankoop de auto in ieder geval even te laten uitlezen. 

nl_NLNL