Rijd jij in een auto van Franse makelaardij, dan is de kans groot dat het om een Peugeot gaat? Is dit het geval dan zal je kunnen beamen dat deze auto’s een goede rijervaring bieden en een fraai design hebben. Met name de nieuwe modellen, de Peugeot 208 en 508 zijn naar ons idee zeer geslaagd! In dit artikel starten we met een stuk geschiedenis van Peugeot, vervolgens gaan we dieper in op goede automatten voor dit Franse merk. Er is niks zo irritant dan versleten automatten. Bij auto’s op leeftijd, zoals youngtimers heb je vaak te maken met versleten automatten. Dus heb je een mooie Peugeot 407 die wel een paar nieuwe automatten kan gebruiken, lees dan verder zodat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe matten.

automatten voor peugeot bestellen

De Geschiedenis van Peugeot

De geschiedenis van deze Franse autofabrikant is een geschiedenis van baanbrekende ontwerpen, technische doorbraken en technologische primeurs. Het is een verhaal van opmerkelijke motorsport successen en raceauto’s voor de weg.

De geschiedenis gaat meer dan 200 jaar terug toen de familie van Pierre een meelfabriek ombouwde tot een staalfabriek. Jean-Pierre’s twee zonen, Jean-Pierre II en Jean-Frederic stichtten PEUGEOT Freres wat een staalgieterij was.
Het geproduceerde staal werd gebruikt voor het maken van zaagbladen, veren van horloges en lichtgewicht crinolinerokken die een revolutie teweegbrachten in de 19e-eeuwse mode.

De eerste auto van Peugeot toonde duidelijk zijn oorsprong in de fiets- en koetswerk industrie. In 1890 bouwde Armand Peugeot, de kleinzoon van Jean-Pierre, met behulp van fiets expertise een lichtgewicht buizenchassis en combineerde dit met een Daimler tweecilinder motor tot de eerste Peugeot auto met een benzinemotor. En zo was de eerste Peugeot geboren en gelukkig is de uitgesproken leeuw nog steeds onder ons.

Geef je Peugeot een setje nieuwe matten van hoogwaardige kwaliteit

Zijn de huidige matten in jouw Peugeot versleten? Of wil je het interieur simpelweg een upgrade geven met mooie stijlvolle nieuwe automatten? Dan zal je in allebei de gevallen blij worden van het aanbod automatten Peugeot. Het aanbod automatten is groot. Zo is er voor elk model auto van het merk Peugeot een passende set automatten verkrijgbaar. Maar niet enkel de omvang van het aanbod automatten is goed. Ook de kwaliteit van de verkrijgbare matten zal je waarderen. De matten zijn allemaal vervaardigd van het beste materieel. De kwaliteit is hierdoor heel goed. In praktijk blijken de matten zelfs kwalitatief gezien beter te zijn dan de originele Peugeot automatten. Met een nieuwe set automatten van hoogwaardige kwaliteit geef je jouw auto dus echt een upgrade en ziet het interieur er weer fris uit.

Voor welk materiaal kies je?

De verkrijgbare automatten voor Peugeot auto’s zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Diversiteit is uiteraard terug te zien in de vorm en de afmetingen. Elk model auto heeft immers weer andere afmetingen. Maar ook per model auto kun je weer kiezen uit verschillende soorten automatten. De diversiteit van de automatten heeft in dit geval betrekking op het materiaal van de matten. Je kunt de Peugeot automatten in verschillende materialen aanschaffen. Wil je het interieur van jouw auto een exclusieve uitstraling geven? Dan zijn de automatten die gemaakt zijn van velours wellicht een goede optie. Zoek je daarentegen juist een set automatten met een hoge weerbaarheid? Heb je matten nodig die de nodige weerstand aankunnen? Dan zijn de rubberen automatten een betere keuze.

Belang van een goede set automatten

De aanschaf van een nieuwe set automatten kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen willen het interieur van de auto simpelweg een upgrade geven. Het gaat dan om de uitstraling van de matten. Maar ook het praktische aspect moet niet worden vergeten. Het is namelijk onwijs belangrijk om een goede set automatten in je auto te hebben. De matten beschermen jouw auto tegen vocht en vuil. Hiermee kan roestvorming en overige vormen van schade worden voorkomen. En daarnaast dragen de matten bij aan de veiligheid. Het belang van een goede set automatten moet dus nooit worden onderschat.

nl_NLNL