Chevrolet Home

Handige informatie over Chevy

Geschiedenis Chevrolet

De Chevrolet of kortgezegd Chevy is één van de bekendste Amerikaanse merken en sinds de oprichting in 1910 heel wat klassiekers heeft voortgebracht. Klassieke Chevrolet muscle-cars staan bekend om hun grote motoren die vooral in de jaren zestig en zeventig erg populair waren op de bekende dragrace banen en illegale straatraces. Sindsdien zijn het populaire verzamelaarsauto’s geworden voor zowel degenen die zich richten op ongerepte, klassieke Chevy’s als degenen die graag een projectauto in zijn oude glorie willen herstellen. Als je leeft voor de geur van rokend rubber en het gebrul van luide motoren die over de baan scheuren, hebben Chevy’s net zo’n grote plaats in je hart als bij ons. Er zijn vele bekende modellen waarvan 2 modellen sinds dag 1 indruk maakten, de Corvette, Camaro en Chevy Imapala. Tot op de dag van vandaag kan je deze auto’s nog steeds op de weg vinden en is er nog altijd een toegewijde groep van liefhebbers voor dit merk.

Chevrolet en Daewoo

Een andere bladzijde in de geschiedenis van Chevrolet is het de overname van het failliete merk Daewoo door General Motors eind 2004. Het Chevrolet logo werd vanaf 2011 gebruikt op kleine auto’s van Zuid-Koreaanse makelij zoals de Matiz en Spark. Op deze manier werden deze voorheen Daewoo’s als Chevrolet op de Europese markt gebracht. Helaas hadden deze “Chevy’s” een slechte betrouwbaarheid. Door dalende verkopen en aanhoudende financiële verliezen verklaarde het merk in 2013 dat het zich in 2015 van de Europese markt zal terugtrekken, dit betekende ook het einde voor de importeurs en dealers van Chevrolet.

Database Chevrolet

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Chevrolet modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

 

Heeft de Chevrolet Spark een distributieriem of ketting?

De 1.0 en 1.2 l motor van de Chevrolet Spark is voorzien van een distributieketting en geen riem. De distributieketting van de Spark moet volgens de instructie van de fabrikant elke 10 jaar vervangen worden.

Heeft de Chevrolet Matiz een distributieriem of ketting?

Elke Chevrolet Matiz heeft een distributieriem en deze zal na enige tijd slijtage ondergaan en aan vervanging toe zijn. De vervangingsinterval is 90.000 km of 6 jaar, naar gelang welke het eerst wordt bereikt.

Lampen voor Chevrolet

Wil je de lampen van jouw Chevrolet vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Chevrolet pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Chevrolet overzicht

Bandenspanning Chevrolet

De bandenspanning van jouw Chevrolet zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Chevy:

 

Welke motorolie Chevrolet

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Chevrolet moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL