Van de Chrysler Voyager zijn er modellen met distributiekettingen en ook met distributieriemen. Bij versies met een distributieketting zijn alleen regelmatige controles vereist. Bij motoren die een riem gebruiken om de nokkenas aan te drijven, is het absoluut noodzakelijk om de distributieriem regelmatig te vervangen.

Chrysler Voyager distributieriem of ketting

Chrysler gebruikt een onderhoudsarme distributieketting om de motor aan te sturen in de RT-generatie benzinemotoren. De Grand Voyager V met dieselmotor daarentegen heeft een riem die na verloop van tijd verslijt. De fabrikant schrijft een vervanging van de distributieriem voor voor de CRD-versies om de 200.000 km of om de tien jaar.

  • CHRYSLER GRAND VOYAGER V (RT) 2.8 CRD, 120 kW, 2777 ccm, 10/2007 – heden, Distributieriem, vervangen iedere 200.000 km of om de 10 jaar
  • CHRYSLER GRAND VOYAGER V (RT) 3.8, 142 kW, 3778 ccm, 10/2007 – heden, Distributieketting
  • CHRYSLER GRAND VOYAGER V (RT) 3.3, 125 kW, 3301 ccm, 10/2007 – heden, Distributieketting
  • CHRYSLER GRAND VOYAGER V (RT) 3.6, 208 kW, 3604 ccm, 10/2007 – heden, Distributieketting

Chrysler 300

De meeste varianten van de Chrysler 300 zijn uitgerust met distributiekettingen. Deze vragen weinig onderhoud en gaan erg lang mee. Maar er zijn ook voertuigen van dit type die voorzien zijn van riemen. Deze voertuigen vereisen regelmatige vervanging van de distributieriem.

De fabrikant Chrysler schrijft voor dat de distributieriem na 168.000 km moet worden vervangen voor het 300-model. De vervangingsintervallen voor de riem zijn voorgeschreven voor elk motortype en elk bouwjaar. Het is belangrijk om dit ook op te volgen om ernstige schade aan de motor te voorkomen.

Chrysler PT Cruiser

Wanneer moet de distributieriem van de Chrysler PT Cruiser worden vervangen? Wanneer het juiste moment is om de distributieriem van de Chrysler PT Cruiser te vervangen, hangt af van zowel de motor als het bouwjaar van het voertuig. Voor veel modellen van dit type zijn de intervallen 96.000 km en 144.000 km. De kilometerstand waarbij de distributieriem moet worden vervangen, kan echter ook heel anders zijn.

Chrysler Crossfire, distributieketting of riem?

De Chrysler Crossfire is een sportwagen die ook als stationwagen van de coupé en als roadster verkrijgbaar is. Hij werd gebouwd van 2003 tot 2007. De motoren van alle modellen zijn uitgerust met een distributieketting, wat het vervangen van de distributieriem overbodig maakt. Toch is een distributieketting niet onderhoudsvrij. Ook die is aan slijtage onderhevig. Daarom moet ook een distributieketting van tijd tot tijd worden gecontroleerd. We raden aan om de distributieketting regelmatig te controleren, vooral bij sportwagens waarvan de motoren zwaarder worden belast dan die van een normale middenklasser.

Meer info over Chrysler? Lees dan hier verder:

Chrysler Home

 

 

 

 

nl_NLNL