Als je een Ford met geïntegreerde autoradio koopt, moet je misschien de code vinden waarmee je radio wordt ontgrendeld als de accu van de auto is vervangen. Als de autoradio wordt verwijderd uit de auto en opnieuw in een andere auto wordt geplaatst, zal de radio ook niet werken zonder de code. De code is gekoppeld aan de radio en de auto, dus zelfs als de radio wordt gerepareerd of vervangen, zal deze niet werken zonder de juiste code.

De code is een veiligheidsmaatregel van Ford om je autoradio te beschermen tegen diefstal en om het exclusieve gebruik ervan in je auto te garanderen. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om de code voor je autoradio te vinden.

Wat is een Ford autoradio?

Een autoradio is een elektronisch apparaat dat in een motorvoertuig is geïnstalleerd en waarmee radiosignalen kunnen worden ontvangen en afgespeeld, en waarmee verschillende geluidsmedia kunnen worden afgespeeld. De Ford autoradio is ontworpen om in het dashboard van elk Ford automodel te passen. De Ford autoradio kan verschillende functies bieden, zoals cd-, dvd- of digitale audioweergave, Bluetooth-connectiviteit voor muziekstreaming en handsfree bellen, radio en soms zelfs geavanceerde functies zoals geïntegreerde GPS-navigatie.

Ford autoradio: hoe vind ik de code?

De code zoeken in de autopapieren: De eerste plaats waar je moet zoeken naar de code van de autoradio is in de autopapieren van je Ford. Het is mogelijk dat de autoradiocode ergens is opgeschreven. Het is ook mogelijk dat je informatie vindt op een aparte kaart of in documenten die specifiek zijn voor de autoradio.

  • De code van je autoradio online terugvinden: Als je de autoradiocode niet in de autopapieren kunt vinden, kun je deze via online diensten achterhalen. Op sites zoals cargroov.nl kun je de code direct online opvragen tegen een betaalbare prijs. Om de code te achterhalen, wordt het serienummer van je autoradio gevraagd. Je kunt dit nummer vinden door de autoradio uit de gleuf te halen of door een combinatie van sleutels te gebruiken. Raadpleeg de website voor meer informatie. Deze methode om autoradiocodes te achterhalen is het populairst vanwege de prijs en de eenvoud.
  • Contact opnemen met een Ford-dealer: Een andere optie is contact opnemen met een Ford-dealer. Vind de contactgegevens van een Ford-dealer bij u in de buurt. U kunt online zoeken of de mobiele app van Ford gebruiken om de dichtstbijzijnde erkende dealers te vinden. De vertegenwoordiger van de Ford-dealer zal je waarschijnlijk om informatie vragen om je eigendom van het voertuig te verifiëren. Wees bereid om je kenteken, naam, adres en andere informatie te verstrekken om je identiteit en band met het voertuig te bevestigen. Deze service is zelden gratis, maar je moet je ervan bewust zijn dat je er meestal voor moet betalen, omdat het tarief per dealer verschilt en vrij hoog kan zijn.

Hoe voer ik de code in de autoradio in?

autoradio codeAfhankelijk van het model Ford zijn er verschillende manieren om de code in te voeren in je autoradio. Bij sommige modellen hoef je alleen maar de code in te typen en op de “OK”-knop te drukken. Bij oudere modellen moet je de toetsen 1 tot 4 gebruiken. Deze toetsen komen niet overeen met een specifiek cijfer, maar met de positie van het cijfer in je code. Voor het eerste cijfer van de code moet je dus een bepaald aantal keren op de toets “1” drukken. Als het cijfer 4 is, moet je vier keer op de knop “1” drukken. Als het tweede cijfer van de code 9 is, moet je negen keer op de knop “2” drukken, enzovoort.

Tips zodat je de code niet weer kwijt raakt!

Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat je de code van je radio kwijtraakt:

  • Bewaar de code op een veilige plaats, zoals in je autopapieren of in een kluisje.
  • Maak een foto van de code met je telefoon.
  • Schrijf de code op een stuk papier en bewaar het in je auto.
  • Als je de code kwijtraakt, kun je deze meestal opvragen bij de dealer of de fabrikant van de radio.
nl_NLNL