Als je op zoek bent naar een elektrische scooter, voel je je misschien overweldigd door alle opties. Hoe weet je welke voor jou geschikt is? In deze blogpost geven we je enkele dingen om te overwegen die je zullen helpen bij het kiezen van de perfecte elektrische scooter.

Elektrische scooter: plug-in of batterij?

elektrische scooterEr zijn twee hoofdtypen stroombronnen voor elektrische scooters: op batterij en plug-in. Scooters op batterij zijn handiger, omdat je, je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een plek om de scooter aan te sluiten. In veel gevallen is de batterij uitneembaar zodat je hem makkelijk thuis kunt opladen. Ze zijn echter meestal minder krachtig dan plug-in-scooters en hebben een kleiner bereik. Voor plug-in-scooters moet je een plek vinden om ze op te laden, maar ze zijn meestal krachtiger en hebben een groter bereik. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welk type stroombron voor jou geschikt is.

Vergelijk prijzen elektrische scooters

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische scooter, is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Er zijn veel verschillende scooters op de markt, en ze hebben allemaal verschillende prijskaartjes. Je wilt er zeker van zijn dat je de beste waarde voor je geld krijgt. Om dit te doen, moet je de prijzen van verschillende elektrische scooters vergelijken. Gelukkig zijn er ook vergelijkingssites die de verschillende elektrische scooters vergelijken.

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen. Eerst moet je beslissen welk type scooter je wilt. Er zijn twee hoofdtypen elektrische scooters: staand en zittend. Stand-up scooters zijn doorgaans duurder dan de zitmodellen. Dit komt omdat ze meestal zijn gemaakt van materialen van hogere kwaliteit en ze hebben meer functies.

Ten tweede moet je nadenken over de functies die je wilt. Sommige elektrische scooters hebben extra functies, zoals verlichting en opbergmanden. Als deze functies belangrijk voor jou zijn, moet je ze meenemen in de prijsvergelijking. Als je echter niet om deze extra’s geeft, kan je geld besparen door een basismodel te kiezen.

Ten slotte moet je beslissen waar je een elektrische scooter wilt kopen. Je vindt ze bij veel verschillende aanbieders, zowel online als offline. Prijzen van elektrische scooters kunnen flink variëren, afhankelijk van de winkel, dus het is belangrijk om rond te kijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Welke maat heb je nodig?

Uiteraard moet je een scooter kiezen die qua grootte bij jou past. De scooter moet groot genoeg zijn om comfortabel te rijden, maar niet zo groot dat hij moeilijk te besturen is. De afmetingen van de scooter vind je meestal terug in de product beschrijving.

Snelheid en vermogen

De meeste elektrische scooters zijn leverbaar in twee versies, namelijk in 25 kilometer per uur of in 45 kilometer per uur. Daarnaast is er nog verschil in het aantal watt dat de Elektrische scooter heeft. Kijk hier dus goed na voordat je een scooter aanschaft. Wanneer je een scooter aanschaft van 25 kilometer per uur is een motor van 800watt vaak voldoende. Bij de aanschaf van een scooter van 45 kilometer per uur raden we je echter aan om een motor van minimaal 1200 watt te nemen.

Actieradius elektrische scooter

Het actieradius, dus de afstand die je met een volle kunt rijden, is vaak kleiner dan die van een benzinescooter. Dit betekent dat je met een volle accu minder kilometers kunt afleggen dan op een volle brandstoftank gevuld met benzine. Een brandstof (benzine) scooter die 1:40 verbruikt en een tankinhoud heeft van 5 liter, kan een afstand afleggen van zo’n 200 km. Veel e scooters hebben een standaard accupakket waarbij je zo rond de 80 kilometer kunt halen. Het accupakket is vaak wel uit te breiden en te vergroten en daardoor krijg je een groter bereik. Aangezien de kosten per kilometer veel lager zijn dan bij rijden op benzine, net als de kosten voor het onderhoud, kun je onderaan de streep toch nog een hoop besparen, en dan hoeft een e-scooter met een accu-upgrade niet eens duurder te zijn.

Overweeg de gewichtscapaciteit

Een andere belangrijke factor om te overwegen is het draagvermogen van de scooter. Zorg ervoor dat je een scooter kiest die geschikt is voor jouw gewicht, evenals voor eventueel extra gewicht van vracht of passagiers. Het draagvermogen wordt meestal ook vermeld in de product beschrijving.

Welke functies zijn belangrijk voor jou?

Er zijn verschillende functies beschikbaar op elektrische scooters, dus het is belangrijk om te overwegen welke voor jou het belangrijkst zijn voordat je een aankoop doet. Enkele veel voorkomende kenmerken zijn lichten, claxon, opbergmand en vouwmechanisme. Als u van plan bent jouw scooter te gebruiken voor woon-werkverkeer, dan zijn functies zoals lichten en claxon wellicht belangrijker voor jou dan wanneer je hem alleen gebruikt voor kleine ritjes in de buurt.

Garantie?

Wanneer je een elektrische scooter koopt, is het belangrijk om de garantie te controleren voordat je tot aankoop overgaat. De meeste gerenommeerde merken bieden een soort garantie op hun producten. Dit betekent dat als er binnen een bepaalde tijd iets mis gaat met uw scooter, het bedrijf deze gratis zal repareren of vervangen. Garanties variëren in lengte van één jaar tot vijf jaar of meer. Zorg er dus voor dat u de kleine lettertjes leest voordat u uw aankoop doet.

Lees beoordelingen

Een ander belangrijk ding om te doen voordat je een elektrische scooter koopt, is het lezen van beoordelingen. Je kunt online beoordelingen vinden van andere klanten die dezelfde of vergelijkbare scooters hebben gekocht. Dit kan een geweldige manier zijn om een ​​idee te krijgen van wat anderen van een bepaald model vinden. Het is ook een goede manier om te kijken of er veelvoorkomende problemen zijn met een bepaald type scooter. Het lezen van beoordelingen kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen en mogelijke problemen onderweg te voorkomen.

Maak een testrit

Bij het kiezen van een elektrische scooter moet comfort een van de belangrijkste prioriteiten zijn. Zorg ervoor dat de stoel comfortabel en verstelbaar is, zodat je de perfecte positie voor jezelf kunt vinden. Het stuur moet ook verstelbaar zijn, zodat je het naar wens kunt aanpassen. En tot slot, zorg ervoor dat de scooter licht van gewicht is en gemakkelijk te manoeuvreren is – je wilt niet dat het rijden lastig wordt!

Zodra je een paar potentiële kandidaten hebt gevonden, is het tijd om ze mee te nemen voor een proefrit! Dit is de beste manier om een ​​idee te krijgen van hoe ze rijden en hoe comfortabel ze zijn. Probeer indien mogelijk verschillende modellen van verschillende merken uit om een ​​beter idee te krijgen van wat er te koop is.

Conclusie elektrische scooter

Bij het kiezen van een elektrische scooter komt veel kijken. Met zoveel opties op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Maar als je een paar belangrijke factoren in gedachten houdt, kan je jouw keuzes beperken en de perfecte scooter vinden. Overweeg welke functies voor jou het belangrijkst zijn en zoek een scooter die daarbij past. Zodra je al deze factoren hebt overwogen, is het tijd om prijzen te vergelijken en beoordelingen te bekijken. Vergelijk modellen van verschillende merken en vind er een die bij uw budget past.

nl_NLNL