Zoals we in andere blogs ook al hebben geschreven kan het leasen van een auto een financieel verstandige keuze zijn. Een auto op de weg houden is een dure hobby, vooral als je één mooie wagen besluit te kopen. Je moet dan allereerst een groot bedrag investeren in de auto van je dromen en vervolgens moet je tegenwoordig steeds meer betalen voor de brandstof en zijn er diverse maatregelen op komst die de uitstoot extra gaan belasten. Een goede manier om de kosten van je auto in de hand te houden, is door de overstap te maken naar een elektrische auto. De aanschaf van een elektrische auto is nog steeds aan de dure kant maar je hoeft natuurlijk niet een elektrische auto te kopen om er in te kunnen rijden. Hoe zit dit? Je kunt ook aan private lease gaan doen. Dit is een interessante manier om niet alleen duurzaam te kunnen rijden, maar om er ook zeker van te zijn dat je nooit voor grote onverwachte kostenposten komt te staan. Dit kan dus financieel aantrekkelijk zijn!

Lease een elektrische auto

Op het moment van schrijven is de aanschaf van een EV nog steeds erg duur. Tuurlijk zijn er subsidies en potjes maar alsnog moet je vaak diep in de buidel tasten. Dat is voor veel mensen een reden om de overstap nog niet te maken, ondanks dat zij dit wel graag zouden willen. In dit geval is private lease elektrische auto van bijvoorbeeld Univé een interessante optie. Je kunt namelijk voor een periode van vijf jaar voor een vast bedrag per maand een elektrische auto leasen. Je spreidt dan je kosten waardoor je dus ook niet in een keer een grote investering hoeft te doen. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de kosten van een eventuele reparatie van je wagen, voor jouw rekening zullen zijn. Deze worden namelijk gedekt door de leasemaatschappij. Zo heb jij dus wel de lusten van het rijden, maar niet de lasten.

Welk model wil jij?

Als je interesse hebt in een elektrische leasewagen, dan is het tijd om te kijken welk model jij graag zou willen. Je kunt kiezen uit vele bekende merken waaronder Citroën, BMW, Audi of Tesla. Kijk goed naar hoeveel kilometers jij per jaar verwacht te gaan rijden. Dit is belangrijk wanneer het gaat over de actieradius van je wagen. Dit is het aantal kilometers dat een auto kan afleggen op een volle batterij. Denk jij per week maar een paar honderd kilometer te rijden, dan kun je kiezen voor een wagen met een lagere actieradius. Zit jij de hele dag in je auto, dan is het aan te raden om voor een luxere wagen te gaan met een hogere actieradius. Laat je dus goed informeren over de actieradius van de auto om te voorkomen dat je iedere drie uur je accu moet opladen.

Interesse in een tweedekans?

Mocht je graag een scherpe deal willen sluiten, bekijk dan ook de ‘tweedekans auto’s’ eens die Univé aanbiedt. Dit zijn elektrische occasions die nog altijd in goede staat zijn. Zo rij je net zo goed, maar voor een lagere prijs. Informeer bij Univé naar de mogelijkheden.

 

nl_NLNL