Lexus Home

Handige informatie over Lexus

Lexus achtergrond

In 1989 besloot Toyota iets aan zijn conservatieve imago te doen en richtte het luxemerk Lexus op. Op de Autosalon van Genève in 1990 was het eerste model van het nieuwe merk voor de Europese markt te zien – de LS 400. In meer dan 70 landen over de hele wereld wordt de Lexus verkocht en het is de bestseller van premium auto’s in Japan. Het behoort consequent tot de top 10 van Japanse wereldwijde merken in termen van marktwaarde. Nagoya is waar het hoofdkantoor is gevestigd. De modellen van Lexus zijn de sedans zoals de de IS- en HS-versie. De ES en de GS zijn de middelgrote modellen. Grote modellen worden LS-modellen genoemd. De IS C-varianten zijn cabrio’s. NX en RX zijn kleine cross-overs, GX is een middelgrote SUV, terwijl XL een enorme SUV (LX) is. De CT, HS sedan, GS, LS en RX behoren tot de hybride modellen. De GS sedan, RC coupé en LFA zijn de huidige versies van de F-serie.

Database Lexus

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Lexus modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Lexus distributieketting

Als u in een Lexus rijdt, is de kans groot dat deze een distributieketting gebruikt in plaats van een distributieriem. Veel oudere modellen van Lexus-voertuigen gebruikten distributieriemen, maar dat was meestal vóór 2005 of 2006. Sindsdien is bijna elk voertuig dat Lexus maakt, uitgerust met een distributieketting in plaats van een distributieriem. Afhankelijk van het model kan het een iets later jaar zijn toen de overstap werd gemaakt, maar voor het grootste deel kun je verwachten dat elke moderne Lexus momenteel een distributieketting gebruikt.

Distributieketting Lexus vervangen?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden, een distributieketting is bedoeld om de levensduur van uw motor mee te gaan, maar wat houdt dat precies in? De levensduur van uw motor op papier is niet noodzakelijkerwijs de levensduur in de praktijk. Wat dat betekent, is dat een distributieketting is ontworpen om zonder problemen tot circa. 300.000 km mee te gaan. Maar het is mogelijk dat de ketting het op een eerder moment begeeft door omstandigheden.

Het probleem met defecte distributiekettingen is dat ze meestal niet zo veel tekenen en symptomen hebben als een distributieriem wanneer deze defect raakt. Een distributieriem kan uitrekken en tanden verliezen, maar het is minder waarschijnlijk dat je dat bij een distributieketting ziet. De ketting kan in de loop van de tijd te gestrest raken en niet goed passen, maar verder geeft hij meestal heel weinig visuele tekenen voordat hij volledig breekt. Als je al meer dan 300.000 km met de distributieketting hebt gereden, kan het geen kwaad om een ​​monteur ernaar te laten kijken voor het geval er iets mis is met de ketting.

Bandenspanning Lexus

De bandenspanning van jouw Lexus zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Lexus.

Bekende problemen en aankoopadvies Lexus

Voor populaire Lexus modellen hebben we de bekende problemen en aankoopadviezen op een rijtje gezet. Klik op de onderstaande links om verder te lezen!

Welke motorolie Lexus

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Lexus moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie: