Lexus Home

Handige informatie over Lexus

Lexus achtergrond

In 1989 besloot Toyota iets aan zijn conservatieve imago te doen en richtte het luxemerk Lexus op. Op de Autosalon van Genève in 1990 was het eerste model van het nieuwe merk voor de Europese markt te zien – de LS 400. In meer dan 70 landen over de hele wereld wordt de Lexus verkocht en het is de bestseller van premium auto’s in Japan. Het behoort consequent tot de top 10 van Japanse wereldwijde merken in termen van marktwaarde. Nagoya is waar het hoofdkantoor is gevestigd. De modellen van Lexus zijn de sedans zoals de de IS- en HS-versie. De ES en de GS zijn de middelgrote modellen. Grote modellen worden LS-modellen genoemd. De IS C-varianten zijn cabrio’s. NX en RX zijn kleine cross-overs, GX is een middelgrote SUV, terwijl XL een enorme SUV (LX) is. De CT, HS sedan, GS, LS en RX behoren tot de hybride modellen. De GS sedan, RC coupé en LFA zijn de huidige versies van de F-serie.

Database Lexus

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Lexus modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Lexus distributieketting of riem?

Als u in een Lexus rijdt, is de kans groot dat deze een distributieketting gebruikt in plaats van een distributieriem. Veel oudere modellen van Lexus-voertuigen gebruikten distributieriemen, maar dat was meestal vóór 2005 of 2006. Sindsdien is bijna elk voertuig dat Lexus maakt, uitgerust met een distributieketting in plaats van een distributieriem. Afhankelijk van het model kan het een iets later jaar zijn toen de overstap werd gemaakt, maar voor het grootste deel kun je verwachten dat elke moderne Lexus momenteel een distributieketting gebruikt. Lees op deze pagina welke modellen een distributieriem dan wel ketting hebben.

Bandenspanning Lexus

De bandenspanning van jouw Lexus zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Lexus.

Lampen voor Lexus

Wil je de lampen van jouw Lexus vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Lexus pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Lexus overzicht

 

Welke motorolie Lexus

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Lexus moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL