Door onder meer het tekort aan chips worden er minder auto’s geproduceerd. Autodealers kampen anno 2022 vaak met tekorten aan modellen, hierdoor moeten consumenten soms maanden wachten tot ze een gekochte auto ook echt kunnen rijden.

Eclipse Cross PHEVWij werden onlangs geattendeerd op het nieuwe platform Mitsubishi-kopen.nl van Mitsubishi Nederland waar auto’s op staan die direct uit de voorraad leverbaar zijn. Deze “Direct rijden” modellen van verschillende Mitsubishi dealers worden op de website bij elkaar verzameld. Je hebt hiermee als koper een mooi overzicht waar welk model per direct klaarstaat. Handig toch!

Direct een nieuwe Mitsubishi rijden

Ook zal de website ruimte bieden aan modellen die standaard in voorraad zijn. Voor nu is dat de Eclipse Cross PHEV, maar hier zal zeer binnenkort de nieuwe Mitsubishi ASX bijkomen.

Hoe zit het ook al maar weer met deze modellen? Hier zullen we kort op ingaan:

Eclipse Cross PHEV

De Eclipse Cross PHEV biedt het beste van 2 werelden. Aan de ene kant kan je volledig elektrisch rijden (voor dagelijkse woon-werkverkeer), met de flexibiliteit van een benzinemotor voor langere reizen. Anders dan de meeste hybride voertuigen beschikt de Eclipse Cross PHEV over maar liefst twee elektromotoren en standaard vierwielaandrijving. Dit zorgt voor een stille, comfortabele rijbeleving met een soepele acceleratie en optimale tractie en grip onder alle omstandigheden.

Een rekenvoorbeeld om er een beter beeld bij te krijgen. Parijs ligt slechts 475 km verwijderd van Utrecht, ruim binnen het bereik van de Eclipse Cross PHEV met een volle aandrijfaccu en een volle tank. Op de terugweg tank je maar één keer en desgewenst laad je de aandrijfaccu volledig op bij een van de vele oplaadpunten die je tegenwoordig aan de weg kunt vinden.

Mitsubishi ASX

De ASX is leverbaar met een traditionele benzinemotor, als parallel hybride en als plug-inhybride. De standaard benzinemotor is al goed voor prima prestaties en is zelfs levendig wanneer voor de sportstand wordt gekozen. De hybrides zorgen niet alleen voor een lager verbruik, maar ook voor betere prestaties. De bijdrage van de elektromotor zorgt namelijk voor meer souplesse bij lage snelheden en voor meer vermogen op hoge snelheden (snellere tussensprints). De plug-inhybride is vanwege de grote batterij de kostbaarste versie, maar deze is verreweg het zuinigst en daarmee het voordeligst per kilometer.

De nieuwe generatie heeft een meer volwassen karakter en een modernere uitrusting (luxe en veiligheid). Bovendien zorgen de hybride motoren voor een lager verbruik, betere prestaties en meer comfort.

nl_NLNL