Een monovolume auto, af en toe komt deze term voorbij en het valt me op dat lang niet iedereen weet wat deze term inhoudt. Een goede aanleiding dus om dit in een artikel te belichten lijkt me!

Monovolume auto

Een auto waarbij de gehele binnenruimte (cabine en bagageruimte) één grote ruimte vormt, waarbij er dus geen aparte bagageruimte is. In de Franstalige wereld wordt dit ook wel monovolume of monospace genoemd. In de praktijk zijn dit vaak minivans of MPV’s. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Renault Espace, de Ford S-max, Volkswagen California, VW Multivan maar ook kleinere auto’s vallen hieronder zoals bijvoorbeeld de Renault Twingo I of Toyota Aygo.

Een monovolume auto is ideaal als gezinsauto

Iedereen met kinderen weet dat het vaak een uitdaging is om op reis te gaan en alles in de auto te krijgen. Volkswagen heeft een verscheidenheid aan handige, ruime en comfortabele auto’s gemaakt om het leven als ouder eenvoudiger te maken. Een MPV is bij uitstek een gezinsvriendelijke auto met zijn ruime, doorlopende cabine biedt hij veel ruimte. Diverse merken hebben MPV’s die afhankelijk van het type ruimte bieden voor 4, 7 of 8 personen. De grote zijdeuren vergemakkelijken het in- en uitstappen. Bovendien is er altijd een kofferbak of vijfde deur beschikbaar om toegang te krijgen tot de ruime bagageruimte.

Maar ook handig als reisauto!

monovolume autoUiteraard is de monovolume auto niet alleen ideaal voor gezinnen maar ook voor avonturiers die de wijde wereld in willen trekken. Denk maar eens aan de legendarische Transporter busjes van Volkswagen. Dankzij zijn klassieke ronde vormen bij het grote logo, koplampen, gehele exterieur en vele ramen is het een unieke auto die wereldwijd bekend staat. De meest bekende variant is de T1, die geproduceerd werd van 1950 tot 1967. Later werd ook de T2 uitgebracht die qua uiterlijk wel verschilt van de klassieke Transporter T1. Perfect om een reis mee te maken!

Volkswagen MPV’s

Volkswagen is een bekende fabrikant van MPV’s en zijn dan ook veelgeziene voertuigen op de Nederlandse weg. Denk bijvoorbeeld aan de California, Caravelle, Multivan of Caddy. Het zijn stuk voor stuk betrouwbare en ruime auto’s die niet voor niets erg populair zijn bij gezinnen. Benieuwd naar het huidige aanbod van de monovolume modellen van Volkswagen, kijk dan eens op de website van VW voor een compleet overzicht!

nl_NLNL