Het registreren van autoritten van de zaak kan een moeilijke taak zijn en lijkt misschien ontmoedigend voor ondernemers. Het is belangrijk om alles nauwkeurig bij te houden, van kilometers, brandstof, onderhoud of reparaties tot andere uitgaven die verband houden met het gebruik van de auto namens het bedrijf. Het nauwkeurig bijhouden van al deze gegevens helpt bedrijven niet alleen hun budgetten effectief te beheren, maar zorgt ook voor een nuttige fiscale administratie. In deze blogpost bespreken we verschillende manieren waarop je jouw autoritten kunt registreren, zodat het bijhouden van de autokosten snel en pijnloos verloopt!

Manieren om ritten van bedrijfsauto's te registreren

GPS tracking gebruiken

Wanneer je een bedrijfswagen gebruikt om naar verschillende locaties te reizen, kan het bijhouden van het aantal kilometers dat je rijdt overweldigend zijn. Gelukkig kan je nu een GPS tracker auto gebruiken om je te helpen dit bij te houden. Deze technologie biedt de mogelijkheid om in real-time te volgen welke route je neemt en hoeveel kilometers je aflegt. Hiermee kan je de reiskosten efficiënter beheren en ervoor zorgen dat de kosten niet uit de pan rijzen. Het gebruik van de GPS tracking op een bedrijfsauto is een innovatieve manier om de uitgaven nauwkeurig te regelen.

Logboek bijhouden

Het bijhouden van een logboek in het kastje van de auto kan uiterst nuttig zijn. Door elke rit en het doel ervan op te schrijven, kan je precies bijhouden wat je doet en waarom je het doet. Dit logboek kan je helpen om je autoritten efficiënter te maken en je bewuster te maken van jouw reisgewoonten. Bovendien kan een logboek nuttig zijn bij een ongeval of een verzekering claim, omdat je precies weet waar je bent geweest en waarom. Kortom, het bijhouden van een logboek kan je helpen uw autoritten beter te beheren en meer grip te krijgen op uw rijgedrag. Ook is dit handig om als back-up te hebben, mocht GPS tracking of andere technologie niet werken.

Ontvangstbewijzen van uitgaven bewaren

Als autobezitter van de zaak zijn er veel kosten die je moet maken, waaronder brandstof en reparaties. Om bij te houden hoeveel geld je aan deze uitgaven besteedt, is het een goed idee om foto’s te maken van de ontvangstbewijzen. Op die manier heb je een overzicht van alle kosten die je maakt en kun je precies zien waar je geld naartoe gaat. Bovendien is het handig om deze foto’s te hebben als je bijvoorbeeld een verzekeraar moet informeren over gemaakte kosten in verband met schade aan de auto. Het kost slechts een paar seconden om een foto te maken, maar het kan je veel tijd en moeite besparen in de toekomst.

Software installeren

Het bijhouden van ritten voor belasting- of bedrijfsdoeleinden is een tijdrovend proces, maar met de juiste (mobiele) software kan het een stuk eenvoudiger worden. Een goede optie is FleetGo, die je ritten automatisch registreert terwijl je onderweg bent. Dit betekent dat je niet langer handmatig de kilometers hoeft bij te houden en de geregistreerde ritten kunnen gemakkelijk en nauwkeurig worden geëxporteerd naar een spreadsheet of rapport. FleetGo is niet alleen handig voor individuele gebruikers, maar kan ook een waardevol hulpmiddel zijn voor bedrijven die hun wagenpark beheren en werknemers hebben die regelmatig onderweg zijn.

nl_NLNL