Een occasion kopen kan een slimme keuze zijn. Je kunt namelijk flink besparen op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe auto. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands auto? In deze blog geef ik je een aantal tips.

occasion almere

Kijk goed naar de geschiedenis van de auto

Voordat je een occasion koopt, is het belangrijk om te weten wat de geschiedenis van de auto is. Vraag de verkoper om het onderhoudsboekje en kijk of alle onderhoudsbeurten op tijd zijn uitgevoerd. Ook kun je het kenteken checken op de website van de RDW. Hier kun je zien of de auto ooit total loss is verklaard, gestolen is geweest of een terugroepactie heeft gehad.

Is er recent onderhoud gepleegd en zijn er rekeningen aanwezig?

Als er recent onderhoud is gepleegd aan de auto, is het verstandig om te vragen naar de rekeningen hiervan. Zo kun je zien welke onderdelen zijn vervangen en of er nog garantie op zit. Ook kun je zo zien of de auto goed is onderhouden.

Controleer of alle elektronica werkt

Tijdens de proefrit is het belangrijk om te controleren of alle elektronica werkt. Denk hierbij aan de airconditioning, de radio, de verlichting en de ruitenwissers. Mocht er iets niet werken, dan kun je dit aangeven bij de verkoper en eventueel laten repareren voordat je de auto koopt.

Kijk of er geen sporen zijn van lekkage bij de motor

Bij het inspecteren van de motor is het belangrijk om te kijken of er geen sporen zijn van lekkages. Dit kun je zien aan olievlekken onder de auto of aan oliesporen op de motor zelf. Als er wel sprake is van lekkage, kan dit duiden op slijtage van onderdelen en kan dit in de toekomst voor problemen zorgen.

Let tijdens de proefrit op bijgeluiden

Tijdens de proefrit is het belangrijk om goed te letten op bijgeluiden. Dit kunnen bijvoorbeeld rammeltjes of piepjes zijn. Dit kan duiden op slijtage van onderdelen zoals draagarmen, versleten rubbers etc. Mocht je bijgeluiden horen, geef dit dan aan bij de verkoper en laat het eventueel repareren voordat je de auto koopt.

Een occasion kopen in Almere

Het kopen van een occasion kan dus een slimme keuze zijn, maar het is wel belangrijk om goed op te letten bij de aanschaf. Door deze tips te volgen, kun je hopelijk een goede keuze maken en veilig de weg op. Wil je een occasion kopen in Almere? Neem dan eens een kijkje op deze website occasions Almere. Hier vind je een ruim aanbod aan tweedehands auto’s.

nl_NLNL