Wat is het verschil tussen een P21W en P21/5W lamp? Heb je het zelf ook al wel eens gehad? Je wil het knipperlicht vervangen en met grote spoed heb je een P21W lampje gehaald maar het lampje lijkt met geen mogelijkheid te passen. Na even rustig lezen kom je erachter dat je een P21/5W lampje nodig had. Een klein verschil in tekst maar genoeg verschil om ervoor te zorgen dat je weer terug naar de winkel moet. Vervelend! Op deze pagina leggen we het verschil uit tussen beide lampjes.

P21/5W lamp uitleg

Een P21/5W lampje is een signaallamp en heeft meerdere toepassingen zoals bijvoorbeeld knipperlicht, remlicht of achterlicht. Deze lamp heeft 2 gloeidraden, zowel een 21 watt als 5 watt draad in dezelfde lamp. Hierbij is de grote 21 watt draad voor bijvoorbeeld remmen of het knipperlicht en het kleinere 5 watt draad voor het parkeerlicht. Aan de zijkant van de fitting zitten 2 lipjes/ pinnetjes die in de houder van de autolamp moeten vallen.

P21W lamp uitleg

In tegenstelling tot de P21/5W lamp heeft de P21W lamp maar 1 gloeidraad van 21 watt. Ook deze lamp is een signaallamp en heeft meerdere toepassingen zoals bijvoorbeeld knipperlicht, remlicht of achterlicht. Aan de zijkant van de fitting zitten 2 lipjes/ pinnetjes die in de houder van de autolamp moeten vallen.

En wat als er een Y is toegevoegd?

Heb je lampje PY21/5W of PY21W nodig? Dan heb je geen wit maar een geel signaallampje nodig, de letter Y staat voor yellow. Of te wel geel in het Engels. 

Verschil tussen beide lampen

De verschillen tussen een P21W en P21/5W lamp zijn als volgt:

  • P21W heeft 1 gloeidraad van 21 watt
  • P21/5W heeft 2 gloeidraden van 21 en 5 watt
  • De locatie van de lipjes/ pinnetjes aan de zijkant zitten op een andere plek, zie de volgende afbeelding voor het verschil:

verschil P21W en P21-5W lamp

Verschil P21W en P21/5W lamp

Kan je de lampjes zelf vervangen?

Het vervangen van de lampjes is niet erg lastig en kan je zelf uitvoeren. Het is dus belangrijk om te bepalen of je een P21W of P21/5W lamp nodig hebt. Dit kan je vaak makkelijk terugvinden op de houder waar de lampen in zit maar je kan natuurlijk ook gewoon naar het oude (defecte) lampje kijken, hier staat het type ongetwijfeld ook op aangegeven. Weet je het niet zeker? Dan hebben wij voor de meeste merken ook nog een autolampen pagina aangemaakt waarop de juiste lampen te vinden zijn.

Signaallampen bestellen?

Via onze webshop kan je de gewenste lampjes eenvoudig bestellen. Wij hebben zowel de P21W en P21/5W lampjes van het merk Philips uit voorraad leverbaar:

 

 

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

nl_NLNL