De voorruit van een vrachtwagen is gemaakt van gelaagd glas. Het gaat hierbij om glas dat bestaat uit verschillende glaslagen waar tussenin een PVB-folie is terug te vinden. Deze folie moet er voor zorgen dat het glas bij ruitschade goed bij elkaar kan worden gehouden. Dit wordt gerealiseerd door middel van de klevende werking aan beide zijden van de folie. Ondanks dit bijzonder kwalitatieve en solide autoglas komt schade aan een vrachtwagen voorruit bijzonder vaak voor. Heb jij hier ook mee te maken en wilt je graag deze beschadigde voorruit vervangen tegen een zo scherp mogelijke prijs? In dat geval hebben wij een bijzonder interessante oplossing voor u in petto!

Hoe wordt een vrachtwagenruit beschadigd?

De eerste vraag die veel mensen zich zullen stellen is hoe een vrachtwagenruit nu precies kan beschadigen. Dit  kan verschillende oorzaken hebben. Er kan bijvoorbeeld een steentje of een vogel tegen de voorruit terechtkomen, maar heb je bijvoorbeeld ook al eens gedacht aan vandalisme? Bovendien spreekt het voor zich dat ook een ongeval de voorruit van een vrachtwagen aanzienlijk kan beschadigen waardoor deze moet worden vervangen. Om welke ruitschade het uiteindelijk ook gaat, in de praktijk zult je er graag alles aan willen doen om deze zo snel mogelijk te laten repareren.

Een kapotte vrachtwagen voorruit herstellen, kan dat?

Wanneer je te maken hebt met een onschuldig sterretje in de voorruit van jouw vrachtwagen kan deze in principe vrij eenvoudig worden gerepareerd. Het vervangen van de voorruit is dan ook geen vereiste. Een compleet ander verhaal wordt het wanneer er sprake is van een flinke barst, of als de vrachtwagen voorruit is verbrijzeld. Het spreekt voor zich dat deze niet zo eenvoudige kan worden gerepareerd zoals dat wel het geval is bij een sterretje.  Wanneer jouw vrachtwagen een zwaar beschadigde voorruit heeft en jij wilt dit probleem zo snel mogelijk oplossen? Dan zit er niets anders op dan deze te laten vervangen door een nieuwe voorruit.

Goedkoop een nieuwe vrachtwagen voorruit bestellen

Een nieuwe vrachtwagen voorruit bestellen ter vervanging van het beschadigde exemplaar is iets wat veel mensen graag uitstellen. Toch is dit noodzakelijk om het autoglas in perfecte staat te krijgen. Gelukkig kunnen de kosten van een nieuwe voorruit voor jouw vrachtwagen meevallen dan je in eerste instantie zou denken. Op de markt zijn grofweg twee verschillende opties, namelijk:

  • Een originele autoruit met merklogo
  • Een after market autoruit zonder merklogo

Op het eerste zicht lijkt het al dan niet aanwezig zijn van een merklogo eerder een detail. Eerlijk gezegd, dat is het ook. Maar het is er wel één die de prijs van een autoruit aanzienlijk kan beïnvloeden. Autoglas experts worden door klanten regelmatig gecontacteerd met de vraag wat nu de de beste oplossing is voor hun kapotte voorruit. Een vrachtwagen voorruit vervangen is voordeliger wanneer u kiest voor een aftermarket autoruit. Je zult merken dat dit in veel gevallen de beste en meest voordelige oplossing is.

Vrachtwagenruit vervangen door aftermarket autoglas

Het feit dat een nieuwe vrachtwagenruit is gemaakt voor de after market maakt het een behoorlijk stuk voordeliger in vergelijking met een origineel exemplaar. Dit wijst volgens sommigen op een minder goede kwaliteit. We kunnen dit gerucht echter meteen de wereld uit helpen. Het is namelijk absoluut niet zo dat een aftermarket voorruit sprake is van verminderde kwaliteit. Hoe we dat zo zeker weten? Zeer eenvoudig, omdat zowel de fabriek waarin beide autoruiten worden gemaakt als de productielijn precies hetzelfde zijn. Aftermarket autoruiten worden altijd geproduceerd volgens de strengste Europese kwaliteitsnormen. Door te kiezen voor een aftermarket vrachtwagenruit kun je dus met absolute zekerheid genieten van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Beschadigde voorruit van een vrachtwagen vervangen op locatie

Schade aan uw vrachtwagen voorruit kan op de meest onpraktische momenten gebeuren. Wanneer  je maken hebt met een ernstige barst recht in het gezichtsveld van de bestuurder is het uiteraard niet meer verantwoord om nog met de vrachtwagen verder te rijden. Het spreekt voor zich dat dit eveneens geldt voor de situatie waarin je wordt geconfronteerd met een volledig verbrijzelde voorruit van de vrachtwagen. Wat zou je in deze situatie echter precies moeten doen? Je vooral geen zorgen  maken, wist je namelijk dat een vrachtwagenruit vervangen kan worden bij jouw op locatie? Een ervaren autoglas specialist komt graag bij jouw ter plaatse en zal meteen de beschadigde vrachtwagenruit vervangen. Op deze manier beschikt jij over een bijzonder efficiënte oplossing. Daarnaast wordt deze service aangeboden zonder een torenhoge rekening te ontvangen.

nl_NLNL