Met de VW Golf Mk6 verstrikt in het emissie debacle zou je kunnen denken dat je deze VW links moeten laten liggen, maar niets is minder waar. Hoewel sommige eigenaren hebben geklaagd dat de VW-emissiereductie hun Golf met dieselmotor heeft verpest, heeft dit geen invloed op de benzineversies en dit geldt ook voor een diesel modellen. Het resultaat is dat je nog steeds kunt genieten van een uitstekend gebouwde gezinsauto die gewoon goed rijdt, goed is uitgerust en goed scoort in termen van veilig, zie NCAP rapport. Ondanks de het emissieschandaal is een Golf 6 nog steeds waardevast. Je betaalt nog steeds meer voor een ​​Golf dan voor een gelijkwaardige Ford Focus of Peugeot 308. Of je deze meerprijs wilt betalen, is natuurlijk volledig aan jou, maar wij leggen graag een paar honderd euro meer neer voor de Golf 6. 

Checklist Golf 6 

  • Terwijl S-trim wordt geleverd met een ruimtebesparend reservewiel, krijgen chique Golfs alleen een bandenmobiliteitsset.
  • Sommige 2.0 TFSi-motoren hebben last van defecten aan de bobines, wat kan leiden tot een onregelmatig lopende motor.
  • De 1.4 TSI-motor kan last hebben van gebarsten zuigers, hoewel het lastig is om voor aankoop te controleren is het wellicht slimmer om deze motor te vermijden.
  • Alarmsystemen kunnen grillig zijn en zonder reden afgaan. Het is meestal gewoon een kwestie van de software van de ECU laten updaten door een dealer.
  • Bij sommige vroege exemplaren herkende het Bluetooth-systeem de meeste soorten telefoons niet; het kan nu worden opgelost, maar de kosten kunnen hoog zijn.
  • Het piepen en kraken vanuit de cabine van de Golf is niet onbekend. Het komt vaak doordat de rugleuning van de achterbank niet goed wordt vergrendeld.
  • Kraken vanaf de onderzijde aan de voorkant zijn te wijten aan het uitdrogen van de ophangbussen. Het is meestal het best hoorbaar bij droog weer.

Plus en min-punten Golf 6 

Zoals we in het artikel al laten blijken is de golf een prettige auto. Hoewel het model een beetje gebukt is gegaan onder het diesel-emissie schandaal, is het een goede auto met een breed scala aan motoren. Zoals te verwachten is van de VAG-group is de bouwkwaliteit uitstekend, dit merk je met name als een auto op leeftijd raakt. De hogere aanschafprijs in de occasionmarkt is even slikken, maar zie je in veel gevallen bij inruil wel weer terug.  

nl_NLNL