WD40 spray, wie kent het niet! De blauw gele sprays met rode dop herkent u uit duizenden.

WD40 Spray

wd40 sprayDe spray kenmerkt zichzelf als de nummer één probleemoplosser voor elke klus en WD40 helpt onder andere bij.

 • Beschermen van materiaal tegen corrosie;
 • Losmaken van vastzittende onderdelen;
 • Verdrijven van vocht;
 • Smeren van onderdelen;
 • Voorkomen van uitdroging;
 • Verwijderen van olie, vuil en vet.

WD-40 biedt een breed scala aan speciale onderhoudsproducten voor smeren, smeren, ontvetten en reinigen, en helpt mensen overal ter wereld om de klus te klaren! De formule – een goed bewaard geheim – is vandaag de dag nog precies hetzelfde als toen het voor het eerst werd uitgevonden. Wist je dat WD40 ook erg van pas komt bij klussen in en rondom de auto? We hebben 10 tips voor je op een rij gezet!

 1. Smeer en bescherm scharnierpunten

  Zorg ervoor dat de deuren van uw voertuig soepel openen en sluiten met het WD-40. Gebruik het buigbare rietje om de deurscharnieren regelmatig in te spuiten zodat alles soepel open en dicht gaat.

 2. Bescherm chroom en breng de glans terug

  Roest kan zich vormen op het metaal waarop chroom is geplateerd, maar corrosie is geen partij voor WD-40. Smeer het oppervlak in met de originele WD-40-formule, laat het 10 minuten intrekken en neem het vervolgens voorzichtig af. Afspoelen, opnieuw sprayen en oppoetsen voor een superieure glans.

 3. Los hardnekkig vuil en vet op zonder krassen te maken

  WD-40 is veilig te gebruiken op de lak van je voertuig. Voor hardnekkig vet en vuil, bedek het gebied met WD-40, veeg het schoon en spoel af – zo eenvoudig is het!

 4. Smeer de vergrendelingen/ scharnieren van de motorkap

  Verban kraken en gekraak uit de motorkap, gebruik WD-40 om hardnekkige en vastzittende vergrendelingen en scharnieren aan te pakken.

 5. Zorg ervoor dat bouten en moeren makkelijk los kunnen

  Week moeren en bouten in WD40 voor gebruik voor eenvoudiger demontage of vervanging op een later moment.

 6. Stop piepen in de schokdempers

  Komt er lawaai en gepiep vanuit de schokdempers en veerpootbevestiging? Gebruik dan de spray om deze geluiden te dempen.

 7. Verwijder stickers, emblemen, insecten en vogelpoep

  Gebruik WD-40 om stickers, emblemen of ander materiaal dat op je auto vastzit te verwijderen. Spuit het op het oppervlak, wacht 30 seconden tot een minuut en gebruik dan een krasvrij schuursponsje om het schoon te vegen. Vergeet niet af te spoelen met water en zeep als je klaar bent.

 8. Schone en glanzende banden

  Gebruik WD-40 om de zijkant van je banden schoon te maken. Dat ziet er weer heel anders uit!

 9. Verwijder olie van je handen of andere oppervlakken

  Als je na het klussen olie op je handen hebt olie van je handen, oude oliekannen, uitlaatpijpen of zelfs grote olievlekken op de oprit moet verwijderen, wast WD-40 het er af. Als je klaar bent met het verwijderen van de olie met WD-40, spoel je het simpelweg na met water en zeep.

 10. Schoonmaken van contactpunten

  Als de bougies vies zijn en/ of er is sprake van roest probeer dit dan zo goed mogelijk schoon te maken. Het kan een idee zijn om de bougies en andere elektrische contactpunten in te spuiten met een beetje WD-40. Met een busje WD-40 repareer je geen auto. Maar je verhelpt er wel de nodige problemen mee. Als je auto niet wilt starten, kapot is, dan kun je met WD-40 vaak genoeg repareren om in ieder geval thuis te komen. Tenminste als het aankomt op contactpunten. Er zijn veel verschil WD40 producten die je op diverse (online) plekken kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Olievoordeelshop die een ruim assortiment WD40 hebben!

nl_NLNL