Als het gaat om energiebesparing of het monitoren van het energieverbruik, kan het heel nuttig zijn om precies te weten hoeveel stroom er verbruikt wordt. Dit kan helpen bij het identificeren van energievreters in huis of in een bedrijfspand. Het kan ook helpen bij het voorspellen van de energiekosten en bij het bepalen van de beste manier om energie te besparen. Voorbeelden van situaties waarin het belangrijk kan zijn om te weten hoeveel stroom er verbruikt wordt zijn onder meer het opzetten van zonnepanelen, het monitoren van het verbruik in een bedrijfspand en het opladen van elektrische auto’s.

Wij laten je graag zien wat je moet doen om te zorgen dat je precies weet hoeveel stroom én door wie deze stroom verbruikt is.

Nauwkeurige metingen met de Wallbox mid meter

De Wallbox Mid Meter is een apparaat dat ontworpen is om stroomstanden nauwkeurig bij te houden. Het is een klein apparaat dat in de meterkast kan worden geïnstalleerd en dat de stroomstanden kan uitlezen en doorsturen naar een centraal systeem. Met de Wallbox Mid Meter kunnen nauwkeurige metingen worden gedaan van het energieverbruik. Het apparaat is geschikt voor verschillende soorten stroomaansluitingen en kan worden gebruikt in zowel huishoudens als bedrijfspanden. De Wallbox Mid Meter kan worden aangesloten op een centraal systeem om het energieverbruik te monitoren en bij te houden. Met deze meter kun je er dus zeker van zijn dat jullie nooit meer onduidelijkheden hebben over hoeveel stroom er is verbruikt vanaf een bepaald punt. De Wallbox Mid Meter maakt het namelijk volledig inzichtelijk.

De Wallbox commander 2

De Wallbox Commander 2 is een apparaat dat handig is wanneer meerdere mensen stroom aftappen van hetzelfde punt. Het is een slim laadstation dat gebruikt kan worden om meerdere elektrische auto’s op te laden en om het energieverbruik van deze auto’s bij te houden. De Wallbox Commander 2  kan worden aangesloten op de Wallbox Mid Meter om het totale energieverbruik te monitoren en bij te houden. De Wallbox Commander 2  kan op afstand worden bediend en kan worden geïntegreerd met slimme energiebeheersystemen. Hierdoor kan het energieverbruik nog beter worden geoptimaliseerd en kan er nog meer energie worden bespaard. Dat is zal veel ondernemers goed in de oren klinken want de energieprijzen van vandaag de dag gaan je niet in de koude kleren zitten.

Bestel je box vandaag nog

Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van de Wallbox Mid Meter of de Wallbox Commander 2, kun je deze bestellen via de website van Wallbox. De installatie van de Wallbox Mid Meter is relatief eenvoudig en kan door een erkende elektricien worden uitgevoerd. De installatie van de Wallbox Commander vereist mogelijk meer expertise en kan het best worden uitgevoerd door een professionele installateur. Met de Wallbox Mid Meter en de Wallbox Commander 2  kun je niet alleen nauwkeurige metingen doen van het energieverbruik, maar ook het energieverbruik optimaliseren en energie besparen. Zo weet je precies wat je verbruik is en wellicht dat je het voorschot aan je energieleverancier kunt verlagen.

nl_NLNL