Hyundai Home

Handige informatie over Hyundai

Geschiedenis Hyundai

Hyundai Motor Company is een dochteronderneming van de Hyundai Group, een Zuid-Koreaans conglomeraat dat ook eigenaar is van rederijen en Kia Motors. Hyundai debuteerde in 1991 in Duitsland met vier modelseries. De parvenu vestigde zich echter snel als een belangrijke uitdager voor de gevestigde spelers. De meerderheid van de kopers maakt zich ongetwijfeld het meest zorgen over de prestaties van Hyundai: een garantie van vijf jaar. Er zijn geen mitsen of maren en er is geen kilometerlimiet. Commerciële klanten en het H-1-model, een bestelwagen geïnspireerd op de VW T5, zijn de enigen die niet in aanmerking komen. De rest van het modellengamma daarentegen zorgt voor een zorgeloze periode van vijf jaar. Dit omvat niet alleen traditionele verbrandingsmotoren, maar ook alle belangrijke alternatieve aandrijvingen zoals hybride, plug-in hybride en elektrische modellen. Van de compacte i10 tot de stoere TUCSON: Hyundai heeft een geschikte auto voor iedereen. 

Database Hyundai

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Hyundai modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Hyundai distributieriem

Bijna alle Hyundai modellen hebben ene distributieriem. Er zijn enkele modellen van de Hyundai i10 die een ketting hebben zoals de 1.0 en 1.2 uit bouwjaar 2012-2013. Hieronder een overzicht van de intervallen voor de distributieriem bij deze modellen:

  • HYUNDAI i10 (PA) 1.1 (49 kW, 1086 ccm, 12/2007 – 12/2017):
    • eerste vervanging bij 95.000 km of 5 jaar, daarna elke 100.000 km of 5 jaar
  • HYUNDAI i10 (PA) 1.1 (51 kW, 1086 ccm, 12/2007 – 12/2017):
    • eerste vervanging bij 95.000 km of 5 jaar, daarna elke 100.000 km of 5 jaar

Lampen voor Hyundai

Wil je de lampen van jouw Hyundai vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Hyundai pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Hyundai overzicht

Bandenspanning Hyundai

De bandenspanning van jouw Hyundai zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Hyundai.

 

 

Welke motorolie Hyundai

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Hyundai moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL