Mazda Home

Handige informatie over Mazda

Het ontstaan van Mazda

Mazda begon als Toyo Cork Kogyo Co., Ltd, opgericht op 30 januari 1920 in Hiroshima, Japan. Toyo Cork Kogyo doopte zichzelf om naar Toyo Kogyo Co., Ltd. in 1927. In de late jaren 1920 moest het bedrijf worden gered van een faillissement door Hiroshima Spaarbank en andere zakelijke leiders in Hiroshima.

In 1931 maakte Toyo Kogyo een wijziging in de productie, ze gingen van het maken van gereedschapsmachines over op de productie van auto’s met de introductie van de Mazda-Go autorickshaw. Toyo Kogyo produceerde gedurende de hele Tweede Wereldoorlog wapens voor het Japanse leger, met name de series 30 tot 35 Type 99 geweer. Het bedrijf nam de naam Mazda in 1984 formeel aan, hoewel elke auto die vanaf het begin werd verkocht, die naam droeg. De Mazda R360 werd geïntroduceerd in 1960, gevolgd door de Mazda Carol in 1962.

Database Mazda

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Mazda modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Mazda

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven.  Een paar modellen van Mazda hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Mazda

De bandenspanning van jouw Mazda zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Mazda:

Lampen voor Mazda

Wil je de lampen van jouw Mazda vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Mazda pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Mazda Lampen overzicht

 

Welke motorolie Mazda

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Mazda moet? Klik dan op het juiste model voor een overzichtslijst:

nl_NLNL