Mini Home

Handige informatie over Mini

Informatie Mini

De Mini is een iconische auto en dat niet zonder reden. De Mini heeft diverse prijzen gewonnen sinds de oprichting in 1959. Vooral het originele model uit de jaren staat model voor de Britse cultuur (denk aan Mr. Bean) en blijft tot op de dag van vandaag een populaire occasion. De Mini werd in 1999 zelfs verkozen tot het meest invloedrijke model uit de 20e eeuw. Dat is niet zomaar iets!

Overname MINI door BMW

In 1994 werd Mini overgenomen door BMW van de toenmalige fabrikant Rover. Snel naar de overname verkocht BMW alle onderdelen door maar behield de rechten van het merk Mini en verplaatste de productie naar München. Een jaar later verscheen de nieuwe Mini, onmiskenbaar als zodanig herkenbaar. Dit eerste model heet officieel de MINI Hatch. Daarna kwam er in 2007 de Mini Clubman, een soort stationwagen met een dubbele achterdeur en twee deuren aan de rechterkant, maar slechts één aan de linkerkant. In 2010 volgde de SUV van Mini, de Countryman en 2011 de ietwat bizarre coupé. Deze laatste is in 2015 van de markt gehaald. En omdat schuine daken destijds in de mode waren, bood Mini van 2012 tot 2016 de vierzits Paceman aan.

Op deze pagina meer info over MINI en dan in het bijzonder de bandenspanning, distributieriem intervallen en motorolie.

Database Mini

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Mini modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Distributieketting Mini

In de motor van Mini wordt er gebruik gemaakt van een distributieketting die ervoor zorgt dat de nokkenas en de krukas met elkaar verbonden is. Dit geldt voor alle Mini modellen zoals de Mini Countryman, Mini Paceman en Mini Cooper. Klik hier voor meer informatie over de distributieketting in de Mini.

Bandenspanning Mini

De bandenspanning van jouw Mini zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Mini:

Mini autolampen

Wil je de lampen van jouw Mini vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Mini pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Mini overzicht

 

Welke motorolie Mini

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Mini moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL