Als eigenaar van een elektrische auto is het belangrijk om altijd voldoende laadmogelijkheden bij de hand te hebben. Een mobiele thuislader is hierbij een handig hulpmiddel. In dit artikel bespreken we de voordelen van een mobiele thuislader en waar je op moet letten bij het gebruik.

Mobiele thuislader elektrische auto

Voordelen van een mobiele thuislader

Een mobiele thuislader biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere laadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Flexibiliteit

Met een mobiele thuislader kun je overal je elektrische auto opladen, zolang je maar toegang hebt tot een stopcontact. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld op vakantie te gaan met je elektrische auto, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beschikbaarheid van laadpalen onderweg.

Kostenbesparing

Een mobiele thuislader is over het algemeen goedkoper dan een vaste laadpaal voor thuis. Hierdoor bespaar je op de kosten voor de installatie van een laadpaal en de bijbehorende elektriciteitsaansluiting.

Gemak

Een mobiele thuislader is makkelijk mee te nemen en op te bergen. Hierdoor hoef je niet altijd op zoek te gaan naar een openbare laadpaal en kun je je auto gewoon thuis opladen.

Waar je op moet letten bij het gebruik van een mobiele thuislader

Hoewel een mobiele thuislader veel voordelen biedt, zijn er ook een aantal zaken waar je op moet letten bij het gebruik ervan. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

Veiligheid

Het is belangrijk om een mobiele thuislader te gebruiken die voldoet aan de veiligheidsnormen. Let hierbij op het CE-keurmerk en de aanwezigheid van beveiliging tegen oververhitting en kortsluiting.

Capaciteit

Een mobiele thuislader heeft over het algemeen een lagere capaciteit dan een vaste laadpaal. Hierdoor duurt het langer voordat je auto volledig is opgeladen. Let hierbij op de maximale laadcapaciteit van de lader en de capaciteit van het stopcontact waarop je de lader aansluit.

Compatibiliteit

Niet alle mobiele thuisladers zijn geschikt voor alle typen elektrische auto’s. Let daarom bij de aanschaf van een lader op de compatibiliteit met jouw type auto.

Conclusie

Een mobiele thuislader biedt veel voordelen voor eigenaren van elektrische auto’s. Het biedt flexibiliteit, kostenbesparing en gemak. Wel is het belangrijk om op de veiligheid, capaciteit en compatibiliteit van de lader te letten. Met deze aandachtspunten in het achterhoofd kun je optimaal gebruik maken van een mobiele thuislader voor je elektrische auto.

Wil je meer weten over elektrische auto’s en laadmogelijkheden? Bekijk dan eens ons artikel over de actieradius van elektrische auto’s. Dit overzicht geeft goed aan hoe ver je kunt rijden met verschillende merken en modellen. We passen het artikel regelmatig aan om een compleet overzicht te krijgen en de keuze voor de juiste elektrische auto te vergemakkelijken voor consumenten en fleetmanagers. Mis je een model? Stuur ons een mail en we zullen het model toevoegen.

nl_NLNL