Als je regelmatig bezig bent met het klussen aan je auto dan heb je ongetwijfeld wel eens te maken met een rommelige werkplaats of garage. Gereedschap, onderdelen en andere onderdelen vliegen alle kanten op en het is lastig om alles bij elkaar te houden. Gelukkig zijn er stapelbakken die deze problemen kunnen oplossen.

stapelbakkenStapelbakken zijn stevige bakken die eenvoudig op elkaar kunnen worden gestapeld. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zodat je altijd een bak kunt vinden die perfect past bij jouw behoeften.

Waarom een stapelbak gebruiken?

Het is voor de hand liggend maar de belangrijkste voordelen zijn als volgt:

  • Opgeruimd staat netjes: Stapelbakken helpen je om je auto netjes en opgeruimd te houden. Alles heeft een eigen plek, waardoor je snel en gemakkelijk het juiste gereedschap of onderdeel kunt vinden. Het werkt toch een stuk fijner als je weet waar alles ligt.
  • Besparing van ruimte: Stapelbakken zijn een slimme manier om ruimte te besparen in werkplaats. Door de bakken op elkaar te stapelen, kun je meer spullen kwijt in een kleinere ruimte. Je kan ervoor kiezen om de bakken in een stelling te plaatsen of gebruik te maken van special rekken waarin je de stapelbakken kan opstapelen.
  • Bescherming: Stapelbakken bieden bescherming voor je gereedschap en onderdelen. Ze zijn gemaakt van stevige materialen die tegen een stootje kunnen. De meeste bakken zijn volledig afgesloten maar je kunt ook kiezen voor geperforeerde bakken of bakken met afwateringsgaten.
  • Makkelijk te transporteren: ben je vaak op weg of neem je, je gereedschap mee naar een andere locatie? Dan zijn de bakken ideaal om mee te nemen. Door de bakken te nemen met handvatten til je de bakken makkelijk vanuit de garage naar de kofferbak.

Welke stapelbak is geschikt voor jou?

Er zijn veel verschillende stapelbakken op de markt. Om de juiste bak voor jou te vinden, moet je rekening houden met de volgende factoren:

  • Ten eerste de afmetingen, de stapelbak moet passen bij de spullen die je erin wilt opbergen. Zorg ervoor dat de bak groot genoeg is voor al je gereedschap en onderdelen. Voor grote volumes zijn er speciale grootvolumebakken verkrijgbaar.
  • Extra functies; sommige stapelbakken hebben extra functies, zoals een deksel, kijkvenster of handvat. Een deksel is handig om je spullen droog en stofvrij te houden. Een handvat maakt het gemakkelijker om de bak te verplaatsen.
  • Opvouwbaar? Gebruik je de bakken niet altijd of wil je ze regelmatig leeg transporteren, dan kan je het beste een vouwkrat nemen.
  • Afwateringsgaten? Bestaat er kans dat er vloeistoffen in de bak komen, dan kan je het beste een bak kiezen met afwateringsgaten. Ook in het geval dat je er sprinklerinstallaties in de ruimte zijn geïnstalleerd kan het slim zijn om deze bakken te kiezen.
  • Extra zware spullen bewaren? Kies dan voor de bakken met een versterkte bodem.
  • Naast kunststof bakken zijn er ook metalen stapelbakken, dit kan handig zijn als je een grote werkplaats hebt en de bakken met een heftruck omhoog wilt hijsen.

Stapelbakken bestellen?

Via de website van Kruizinga vindt je een breed assortiment stapelbakken. De bakken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Naast nieuwe bakken hebben ze ook gebruikte, 2e handsbakken in de aanbieding.

Behalve de bakken kan je ook handige stapelracks bestellen waarin je bakken kan opstapelen, steekwagens voor het transport en stellingen configureren. Daarmee kan je dus je gehele werkplaats in één keer onder handen nemen. Bespaar op die manier ruimte, bescherm je spullen en hou je garage netjes. Meer lezen over het organiseren van je garage? Lees dan ook dit artikel met meer tips. En kan je geen genoeg krijgen van opruimen, dan lees je hier nog meer tips. Succes!

nl_NLNL