Subaru Home

Handige informatie over Subaru

Geschiedenis Subaru

Subaru is het automerk van het Japanse conglomeraat Fuji Heavy Industries en de grootste producent van voertuigen met vierwielaandrijving ter wereld. Althans dat beweert het relatief kleine merk. Wat echter onbetwist is, is dat Subaru altijd voorop loopt als het gaat om klanttevredenheid. Ook is het merk bekend van autosport, in het bijzonder het Wereldkampioenschap Autorally: het team behaalde van 1995 tot 1997 drie wereldkampioenschappen; Colin McRae (1995), Richard Burns (2001) en Petter Solberg (2003) werden wereldkampioen in een Subaru voordat het merk zich in 2008 terugtrok uit het wereldkampioenschap. Veel van de verkochte Subaru’s in Europa hadden een vierwielaandrijving, alleen de sportwagen Subaru BRZ (ook bekend als Toyota GT86), ontwikkeld in samenwerking met Toyota, overtreedt deze regel sinds 2012 en heeft alleen achterwielaandrijving. Tegenwoordig strekt het modellengamma zich uit van de Trezia-minivan tot de Impreza, Legacy en Forester tot de nieuwe Subaru SV SUV. Om nog maar te zwijgen van de WRX STI, die met 300 pk doet denken aan oude rallyglorie.

De naam ‘Subaru’ verwijst naar de (Japanse naam voor de) sterrencluster ‘M45’ of ‘De 7 Zusters’. Volgens de overdracht is een van de zussen onzichtbaar. In het Subaru-logo zijn daarom 6 in plaats van 7 sterren te zien. Die zes sterren verwijzen tegelijk naar de bedrijven samengevoegd bij de creatie van Fuji Heavy Industries. Op deze pagina meer info over Subaru en dan in het bijzonder de bandenspanning, distributieriem intervallen en motorolie.

Database Subaru

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Subaru modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Distributieriem interval Subaru

Ben je benieuwd of jouw Subaru een distributieriem heeft en wanneer deze vervangen moet worden? Klik dan op de onderstaande links voor de bijbehorende intervallen:

Bandenspanning Subaru

De bandenspanning van jouw Subaru zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Subaru:

Subaru autolampen

Wil je de lampen van jouw Subaru vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Subaru pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Subaru overzicht

 

Welke motorolie Subaru

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Subaru moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL