Suzuki Home

Handige informatie over Suzuki

Geschiedenis Suzuki

Suzuki is een Japans automerk die sinds hun oprichting vooral bezig waren met het produceren van motoren en bootmotoren. In de jaren 70 ontwikkelden de Japanners een kleine terreinwagen met een eenvoudige, inschakelbare vierwielaandrijving – en werden overweldigd door de wereldwijde vraag. Dit voertuig reed in de jaren 80 in Europa op de weg onder de naam LJ 80. Later werd deze gevolgd door de iets grotere SJ-serie en vanaf 1998 de Jimny, die vandaag de dag nog steeds in productie is. Aan zijn zijde staat de beduidend comfortabelere Grand Vitara. In de afgelopen decenia heeft Suzuki echter vooral veel terrein gewonnen in Europa door het uitbrengen van de Suzuki Swift, waarschijnlijk het bekendste model van Suzuki.

Op basis van autoverkoop is Suzuki de tiende bouwer ter wereld en de derde van Japan. Niet voor niets dat iedereen de naam Suzuki kent!

Modellen Suzuki

De Suzuki modellen die je op de weg kan tegenkomen zijn zoals gezegd de Vitara, Jimny en Swfit maar ook de Alto, Ciaz, Lapin, Wagon R, Baleno, SX4, Ignis, Kizashi en Carry om er maar een paar te noemen. Het bekendste model is waarschijnlijk de Swift, die sinds 2000 al op de Nederlandse wegen te vinden zijn. De Swift is een sub-compacte auto en blijft een topverkoper, zowel nieuw als tweedehands.

Op deze pagina meer info over Suzuki en dan in het bijzonder de bandenspanning, distributieriem intervallen en motorolie.

Database Suzuki

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Suzuki modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Distributieriem interval Suzuki

Ben je benieuwd of jouw Suzuki een distributieriem heeft en wanneer deze vervangen moet worden? Klik dan op de onderstaande links voor de bijbehorende intervallen:

Bandenspanning Suzuki

De bandenspanning van jouw Suzuki zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Suzuki:

Lampen voor Suzuki

Wil je de lampen van jouw Suzuki vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Suzuki pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Suzuki overzicht

 

Welke motorolie Suzuki

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Suzuki moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL