Honda Home

Handige informatie over dit Japanse merk

Geschiedenis Honda

De grootste motorfabrikant ter wereld is – Honda. Dit Japanse conglomeraat is een transnationale onderneming. Hoewel het bedrijf ook vliegtuigen, motorfietsen en elektrisch gereedschap produceert, wordt het het meest erkend als autofabrikant. Het is ook de grootste fabrikant van motoren met interne ontsteking in termen van productievolume. Het is de achtste grootste autofabrikant ter wereld sinds 2001, na General Motors, Volkswagen Group, Toyota, Hyundai Motor Group, Ford, Nissan en PSA Peugeot Citron (2011). Acura, het eerste premium merk in Japan, werd ook door haar ontwikkeld in 1986. 

Welke Honda modellen zijn er

Diverse auto’s in het programma van Honda zijn iconisch te noemen: onder andere Civic, Jazz, HR-V, CR-V en NSX. Begin 2020 kwam daar de elektrische Honda e bij. Als meest populaire Honda verdient de Civic speciale aandacht. Het is zelfs een van de langstlopende Japanse producties in de Amerikaanse geschiedenis. Alleen zijn gezworen vijand, de in 1968 geïntroduceerde Toyota Corolla, kwam hem voor. De Civic, Prelude en Accord zullen tot de jaren negentig allemaal worden uitgerust met de exportopties van de fabrikant. Zo zijn er talloze generaties en revisies voor de Civic. Zo wordt het geleidelijk groter en weelderiger. In het heden zit het model tussen de Fit en de Accord in. 

Database Honda

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Honda modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Honda distributieketting of riem?

Heeft u een Honda en vraagt u zich af of er een distributieriem of distributieketting in zit? Er zijn Honda modellen met een distributieriem maar vooral de nieuwe modellen zijn vaak met een ketting uitgerust. Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over de distributieriem en ketting bij de Honda modellen:

Heeft mijn Honda een distributieriem of ketting?

Lampen voor Honda

Wil je de lampen van jouw Honda vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Honda pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Honda overzicht

Bandenspanning Honda

De bandenspanning van jouw Honda zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Honda:

 

Welke motorolie Kia

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Kia moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL