Jaguar Home

Handige informatie over Jaguar

Het ontstaan van Jaguar

Het bedrijf van Jaguar werd opgericht als de Swallow Sidecar Company in 1922, in de eerste jaren produceerde ze motorzijspannen, daarna begon pas de ontwikkeling van carrosserieën voor personenauto’s.

Ten tijde dat het bedrijf nog onder de naam S. S. Cars Limited actief was breidde het bedrijf zich met de productie van auto’s die zijn gemaakt in samenwerking met Standard Motor Co, de modelnaam was bij een paar modellen Jaguar. De naam van het bedrijf werd in 1945 veranderd van SS Cars in Jaguar Cars.

In 1990 kocht Ford Jaguar Cars en het bleef hun eigendom tot 2008. Ford verkocht vervolgens zowel Jaguar als Land Rover aan Tata Motors. Tata heeft Jaguar en Land Rover opgericht als dochteronderneming. 

 

Database Jaguar

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over Jaguar modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Jaguar

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Veel Jaguar hebben een distributieketting, een aantal van de modellen hieronder hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Jaguar

De bandenspanning van jouw Jaguar zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Jaguar:

Lampen voor Jaguar

Wil je de lampen van jouw Jaguar vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Jaguar pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Jaguar overzicht

 

Welke motorolie Jaguar

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Jaguar moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL