Mercedes Home

Handige informatie over dit Duitse merk

Het ontstaan van Mercedes

Het bekende merk Mercedes Benz is een Duitse fabrikant van luxe auto’s maar ook vrachtwagens en bijvoorbeeld stadsbussen worden geproduceerd door Mercedes. MB is onderdeel van een  van de grootste spelers op de wereldwijde automarkt, Daimler AG. Dit merk staat bekend om de goede kwaliteit en luxe design, wat ook terugkomt in het slogan van Mercedes, ‘The Best or Nothing’. Het is een van de bestverkopende merken in Europa maar ook buiten Europa is de Mercedes een populaire auto. Op deze pagina naast de geschiedenis ook info over de bandenspanning, motorolie en onderhoudsintervallen.

Geschiedenis Mercedes Benz

mercedes benzMercedes Benz werd in 1926 opgericht als resultaat van een fusie tussen Gottlieb Daimler’s Daimler Motoren Gesellschaft en Carl Benz’s Benz & Cie. De geschiedenis van Benz & Cie. gaat terug tot 1885, het jaar waarin Carl Benz zijn eerste auto bouwde als ‘s werelds eerste officiële automaker. Het patent voor deze ‘motorwagen’ werd in 1886 verleend en werd gebouwd in Mannheim. Later in 1886 bouwde Gottlieb Daimler zijn eerste auto, wat niet de eerste auto was, maar wel de eerste auto met vier wielen (die van Benz had 3 wielen). Daarna richtte Daimler in samenwerking met ingenieur Wilhelm Maybach de Daimler Motoren Gesellschaft op in Cannstatt, een voorstad van Stuttgart. Daimler begon in 1903 met het produceren van auto’s onder de naam Mercedes, genoemd naar de dochter van de Oostenrijk-Hongaarse consul Emil Jellinek, destijds een van de belangrijkste klanten van het bedrijf. In de jaren dertig was Mercedes Benz een zeer populair merk in Duitsland. De auto werd tijdens het nazi-tijdperk als een betrouwbaar voertuig beschouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd het merk ingehaald door de talrijke ontdekkingen en innovaties die het merk op zijn naam heeft staan, waardoor het bedrijf een reputatie kreeg als een van ‘s werelds beste autofabrikanten. Kwaliteit staat bij Mercedes te allen tijde voorop en dit komt tot uiting in onafhankelijke kwaliteitstesten, waaruit blijkt dat het merk steevast bovengemiddeld presteert. Ook blijkt uit cijfers dat voertuigen van Mercedes-Benz erg weinig terugroepacties kent. Das beste oder nichts!

Welke modellen

Mercedes Benz heeft veel verschillende modellen beschikbaar en heeft volgens de kenners 1 gemeenschappelijke eigenschap: kwaliteit. Het zijn dan ook prijzige maar kwalitatief hoogwaardige auto’s. Als je op zoek bent naar een 2e-hand Mercedes dan kan je je hart ophalen aangezien er zeer veel 2e-hands modellen te koop zijn op de Nederlandse (en Duitse) markt. Zo is er de compacte A-klasse, de populaire C-klasse of de luxe E-klasse. Maar ook de EQS of de makante G-klasse behoren tot de modellen. Voor ieder wat wils!

Database Mercedes

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Mercedes modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Mercedes distributieketting of riem?

Heb je een Mercedes en vraagt je je af of er een distributieriem of distributieketting in zit? De meeste Mercedes auto’s hebben een distributieketting en dus geen distributieriem. We hebben een apart blog geschreven waarin we kijken naar welke modellen een riem of distributieketting hebben. Klik hier om verder te lezen.

Bandenspanning Mercedes

De bandenspanning van jouw Mercedes zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Mercedes.

Mercedes autolampen

Wil je de lampen van jouw Mercedes vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Mercedes pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Mercedes overzicht

 

Welke motorolie Mercedes

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Mercedes moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL