Seat Home

Handige informatie over Seat

Het ontstaan van Seat

SEAT, S.A. is een Spaanse autofabrikant met hoofdkantoor in Martorell, Barcelona. Het werd opgericht op 9 mei 1950 door het Instituto Nacional de Industria (INI), een Spaanse industriële holding in staatseigendom. Het werd al snel de grootste leverancier van auto’s in Spanje. In 1986 verkocht de Spaanse regering SEAT aan de Duitse Volkswagen-groep, waarvan het nog steeds een volledige dochteronderneming is.

Het hoofdkantoor van SEAT, S.A. bevindt zich op het industriële complex van SEAT in Martorell, in de buurt van Barcelona. Tegen 2000 bereikte de jaarlijkse productie een piek van meer dan 500.000 auto’s; in totaal zijn er tot 2006 meer dan 16 miljoen auto’s geproduceerd waarvan meer dan 6 miljoen afkomstig van de fabriek van Martorell. Driekwart van de jaarlijkse productie wordt geëxporteerd naar meer dan zeventig landen wereldwijd.

Database Seat

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Seat modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Seat

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Seat’s hebben een distributieriem, welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Seat

De bandenspanning van jouw Seat zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Seat:

Seat autolampen

Wil je de lampen van jouw Seat vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Seat pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Seat lampenoverzicht

 

Welke motorolie Seat

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Seat moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL