Seat Home

Handige informatie over dit Spaans/Duitse merk

Het ontstaan van Seat

SEAT, S.A. is een Spaanse autofabrikant met hoofdkantoor in Martorell, Barcelona. Het werd opgericht op 9 mei 1950 door het Instituto Nacional de Industria (INI), een Spaanse industriële holding in staatseigendom. Het werd al snel de grootste leverancier van auto’s in Spanje. In 1986 verkocht de Spaanse regering SEAT aan de Duitse Volkswagen-groep, waarvan het nog steeds een volledige dochteronderneming is.

Het hoofdkantoor van SEAT, S.A. bevindt zich op het industriële complex van SEAT in Martorell, in de buurt van Barcelona. Tegen 2000 bereikte de jaarlijkse productie een piek van meer dan 500.000 auto’s; in totaal zijn er tot 2006 meer dan 16 miljoen auto’s geproduceerd waarvan meer dan 6 miljoen afkomstig van de fabriek van Martorell. Driekwart van de jaarlijkse productie wordt geëxporteerd naar meer dan zeventig landen wereldwijd.

Database Seat

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Seat modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Seat

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Seat’s hebben een distributieriem, welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen: