Chrysler Home

Handige informatie over Chrysler

Informatie Chrysler

Na verschillende banen op de directievloeren van andere autofabrikanten, richtte Walter P. Chrysler in 1925 een van de meest spraakmakende Amerikaanse merken onder zijn naam op. Slechts drie jaar later nam hij de veel grotere Dodge Brothers over en integreerde daarmee ook De Soto, Imperial en Plymouth – de basis voor de op twee na grootste Amerikaanse fabrikant na General Motors en Ford. Chrysler deed het goed, de auto’s stonden bekend om hun goede kwaliteit en ze waren succesvol in de racerij. En toch was Chrysler eind 1977 failliet. Maar de nieuwe baas, Lee Iacocca, wist het dreigende faillissement af te wenden en te overleven met nieuwe, compactere modellen tegen het toenemende aantal concurrenten uit Japan.

In 1998 ontstond na een fusie het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler. In januari 2014 werd het van oorsprong Italiaanse Fiat de eigenaar van het automerk, om het samen te voegen met Lancia. Dit betekent dat Chryslers in Europa als Lancia worden verkocht.en brengt het geen auto’s meer op de Europese markt. De occasions van Chrysler zijn echter nog ruimschoots voorhanden.

Welke modellen heeft Chrysler

Ondanks dat er geen nieuwe Chrysler op de Europese markt worden gebracht zijn er nog steeds veel 2e hands Chryslers te vinden. De bekendste modellen zijn:

  • PT Cruiser, een auto met een kenmerkende uitstraling die nog regelmatig op de Nederlandse wegen is te vinden. Een prima gezinsauto.
  • De Voyager en Grand Voyager, 1 van de eerste MPV op de markt.
  • De cabriolet Le Baron, een deftige luxe cabriolet.
  • De Crossfire, een sportieve auto die als coupé en cabriolet verkrijgbaar is.
  • De grote Chrysler 300C die nog veel te zien is op de weg en erg herkenbaar door het vele chroom en imposante voorkomen.

Op deze pagina meer info over Chrysler en dan in het bijzonder de bandenspanning, distributieriem intervallen en motorolie.

Database Chrysler

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Chrysler modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Distributieriem interval Chrysler

Ben je benieuwd of jouw Chrysler een distributieriem  of een ketting heeft en wanneer deze vervangen moet worden? Klik dan op de onderstaande links voor de bijbehorende intervallen:

Chrysler een distributieketting of riem?

Lampen voor Chrysler

Wil je de lampen van jouw Chrysler vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Chrysler pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Chrysler overzicht

Bandenspanning Chrysler

De bandenspanning van jouw Chrysler zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Chrysler:

 

 

Welke motorolie Chrysler

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Chrysler moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL