MITSUBISHI Home

Handige informatie over MITSUBISHI

Mitsubishi is een Japanse multinationale autofabrikant met het hoofdkantoor in Minato, Tokyo, Japan. In 2011 was Mitsubishi Motors de zesde grootste Japanse autofabrikant en de 19e wereldwijd qua productie. Sinds oktober 2016 is Mitsubishi voor een derde (34%) in handen van Nissan, en maakt dus deel uit van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Huidige modellen Mitsubishi

Momenteel rijden er 5 verschillende Mitsubishi modellen in Europa, dit zijn de ASX, Eclipse Cross, de pick up L200, Outlander en Space Star. Dit is een mix van stadsauto’s en SUV’s. Vooral de Outlander PHEV is veel op de Nederlandse weg te zien wat mede komt door de (voorheen) gunstige bijtelling voor zakelijke rijders. Bij particuliere kopers zijn momenteel de compacte Space Star en stoere ASX gewild.

Database Mitsubishi

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Mitsubishi modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Mitsubishi distributieriem

Bijna alle Mitsubishi modellen hebben ene distributieriem. Als de distributieriem van uw Mitsubishi niet op tijd vervangen wordt dan kan deze knappen waardoor de motor vastloopt of in het ergste geval nog meer schade. De kosten om een gebroken distributieriem te repareren kan flink op lopen. Hieronder een overzicht van de intervallen voor het vervangen van de distributieriem bij deze modellen:

Bandenspanning Mitsubishi

De bandenspanning van jouw Mitsubishi zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Mitsubishi.

Mitsubishi autolampen

Wil je de lampen van jouw Mitsubishi vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Mitsubishi pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen Mitsubishi overzicht

 

Welke motorolie Mitsubishi

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Mitsubishi moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL