BMW Home

Handige informatie over dit Duitse merk

Het ontstaan van BMW

BMW, wat staat voor die Bayerischen Motoren Werke, begon in 1917 als fabrikant van vliegtuigmotoren. In 1923 kwam de eerste motorfiets van BMW, en vanaf 1928 kwam de eerste BMW auto’s op de markt. Tegenwoordig behoren Mini en Rolls-Royce ook tot BMW, dus de groep bestrijkt het hele assortiment van kleine auto’s tot superluxe sedans. De bekendste modellen zijn echter nog altijd de 3 en 5 serie, deze behoren tot de meest gewilde modellen in hun segmenten.

Database BMW

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente BMW modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

BMW distributieketting of riem?

Heeft u een BMW en vraagt u zich af of er een distributieriem of distributieketting in zit? In de motor van de BMW zit een distributieketting en dus geen riem. Deze ketting zorgt ervoor dat de nokkenas(sen) en de krukas met elkaar worden verbonden. De belangrijkste functie van de ketting is het bedienen van de in- en uitlaatkleppen tijdens de slagcyclus van de zuigers.

Wanneer distributieketting vervangen BMW

Goed nieuws voor BMW bezitters! De distributieketting is namelijk onderhoudsvrij, terwijl op de distributieriem een vervangingsinterval van toepassing is. Wilt u er zeker van zijn dan raden wij altijd aan om het instructieboekje te raadplegen, hierin kunt u vinden of uw auto een distributieriem of distributieketting heeft.

Dat een distributieketting een stuk langer meegaat dan een riem mag duidelijk zijn maar ook een ketting kan problemen veroorzaken. Over het algemeen zegt men dat een ketting tot wel 300.000 km mee kan gaan maar in de praktijk kan het voorkomen dat de ketting oprekt wat voor een ratelend geluid kan zorgen. Dit kan soms al na 4-5 jaar na productiedatum optreden. Het is dus belangrijk om regelmatig de auto te laten keuren en de ketting tijdens het onderhoud goed te inspecteren zodat je eventuele problemen en schade kan voorkomen.

Welke motorolie BMW

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. In het overzicht hieronder hebben we voor enkele modellen de geschikte motorolie op een rijtje gezet:

Lampen voor BMW

Wil je de lampen van jouw BMW vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen BMW pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen BMW overzicht

Bandenspanning BMW

De bandenspanning van jouw BMW zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op deze pagina vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw BMW.

Bandenspanning BMW

Bekende problemen en aankoopadvies BMW

Voor populaire BMW modellen hebben we de bekende problemen en aankoopadviezen op een rijtje gezet. Klik op de onderstaande links om verder te lezen!

BMW 1 serie problemen

BMW 3 serie e46 problemen en aankoopadvies

BMW 5 serie E60 / E61 techniek, problemen en aankoopadvies

 

nl_NLNL