Citroën Home

Handige informatie over dit Franse merk

Het ontstaan van Citroën

Citroën is een Franse autofabrikant, sinds 1976 onderdeel van de PSA Peugeot Citroën-groep. Citroën werd in 1919 opgericht door de Franse industrieel André-Gustave Citroën (1878-1935). In 1934 vestigde het bedrijf zijn reputatie voor innovatieve technologie met de Traction Avant. Deze auto was ’s werelds eerste in massa geproduceerde voorwielaangedreven auto, maar ook een van de eerste met een zelfdragend chassis in plaats van het toen gebruikelijke ladder chassis.

In 1954 produceerden ze ook ’s werelds eerste hydropneumatische zelf egaliserende ophangingssysteem. Welke In 1955, ook in de revolutionaire DS werd gebruikt, die tevens was voorzien van remschijven. Dit was de eerste massaproductie-auto met schijfremmen. In 1967 introduceerden ze in verschillende modellen de draaibare koplampen die voor meer zichtbaarheid op bochtige wegen zorgden; deze auto’s hebben verschillende prijzen op internationaal en nationaal niveau ontvangen, waaronder drie Europese auto’s van het jaar.

Database Citroën

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Citroën modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Citroën

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Citroën’s hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen: