Kia Home

Handige informatie over dit Aziatische merk

Geschiedenis Kia

Kia, een fietsenfabrikant, begon in 1971 met de productie van een voertuig en twee jaar later arriveerde de eerste benzinemotor in Korea. Dit is hoe de hardwerkende Aziaten zich ontwikkelden tot ze in 1993 op de Duitse markt kwamen. Het model was de Sephia, als je het je niet herinnert. Dan was er de Pride compacte auto, die werd gevolgd door de Sportage. Zelfs als het woord ‘SUV’ nog niet was bedacht. Karmann in Osnabrück bouwde daarentegen de European Sportage. De eerste stappen van Kia werden niet met een glimlach begroet. Desondanks was Kia tijdens de Aziatische financiële crisis van 1998 gedoemd te mislukken en werd uiteindelijk overgenomen door Hyundai. De Ceed profiteert, net als de Skoda van VW, van deze fusie; de Ceed is bijna identiek aan de i30. En medio 2012 zouden de Koreanen, die al met wantrouwen worden bekeken door Europese autofabrikanten, de industrie hebben geschokt: ze zullen een volledige fabrieksgarantie van zeven jaar geven, tot 150.000 kilometer. Dit omvat alle onderhoudswerkzaamheden en de mobiliteitsgarantie komt zelfs van pas als de sleutel zoek is.

Welke Kia modellen zijn er

Hoewel veel Kia-producten op Hyundai lijken, zijn sommige, zoals de Soul hatchback, uniek voor het merk. Kia SUV-hoogtepunten zijn de Telluride met drie rijen en de sub compacte Seltos, maar het merk biedt ook de compacte Sportage en middelgrote Sorento aan. Kia’s brede assortiment omvat ook de Forte, de middelgrote K5 en de prestatiegerichte Stinger. Elektrische auto’s omvatten hybride, plug-in hybride en volledig elektrische versies van de Niro hatchback.

Database Kia

In de overzichten hieronder staan onderhoudsintervallen, benodigde motorolie en tips over de meest recente Kia modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

 

Kia distributieketting of riem?

Heeft u een Kia en vraagt u zich af of er een distributieriem of distributieketting in zit? De meeste Kia auto’s hebben een ketting en dus geen distributieriem. Alleen de volgende modellen hebben een riem:

  • Kia Picanto 1 liter benzine (2009-2011)
  • Kia Carnival 2.9 diesel (2001-2009)

Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over de distributieriem en ketting bij de Kia modellen:

Heeft Kia een distributieriem of ketting?

Bandenspanning Kia

De bandenspanning van jouw Kia zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Kia.

Lampen voor Kia

Wil je de lampen van jouw Kia vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Kia pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Autolampen KIA overzicht

Bekende problemen en aankoopadvies Kia

Voor populaire Kia modellen hebben we de bekende problemen en aankoopadviezen op een rijtje gezet. Klik op de onderstaande links om verder te lezen!

Kia Picanto Problemen en Aankoopadvies

 

Welke motorolie Kia

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Kia moet? Klik dan op jouw model en je komt op een pagina met daarop de juiste olie per type Kia.

nl_NLNL