Nissan Home

Handige informatie over Nissan

Het ontstaan van Nissan

Nissan heeft een uitgebreid assortiment reguliere auto’s en vrachtwagens geproduceerd, in eerste instantie voor binnenlandse consumptie, maar sinds de jaren 1950 over de hele wereld geëxporteerd.
Het produceerde ook verschillende gedenkwaardige sportwagens, waaronder de Datsun Fairlady 1500, 1600 en 2000 Roadsters, de Z-auto, een betaalbare sportwagen die oorspronkelijk werd geïntroduceerd in 1969; en de GT-R, een krachtige sportauto met vierwielaandrijving.
In 1985 creëerde Nissan een tuningafdeling, Nismo, voor de concurrentie en de ontwikkeling van dergelijke auto’s. Een van de nieuwste modellen van Nismo is de 370Z Nismo.
Nissan verkoopt ook een reeks Kei-auto’s (kleine zuinige auto’s). Het zijn voornamelijk auto’s die als een joint venture met andere Japanse fabrikanten zoals Suzuki of Mitsubishi zijn geproduceerd. Vanaf 2013 deelden Nissan en Mitsubishi de ontwikkeling van de Nissan DAYZ / Mitsubishi eK Wagon-serie. Nissan heeft ook gedeelde modelontwikkeling van Japanse binnenlandse auto’s met andere fabrikanten, met name Mazda, Subaru, Suzuki en Isuzu.

In China produceert Nissan auto’s in samenwerking met de Dongfeng Motor Group, waaronder de Nissan Livina Geniss uit 2006, de eerste in een reeks van een nieuwe wereldwijde van middelgrote auto’s.

Sinds 1999 maakt Nissan deel uit van de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, een samenwerking tussen Nissan uit Japan, Mitsubishi Motors uit Japan en Renault uit Frankrijk. Vanaf 2013 bezit Renault een stemmingspercentage van 43,4% in Nissan, terwijl Nissan een belang van 15% zonder stemrecht houdt in Renault.

Database Nissan

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Nissan modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Nissan

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Een aantal Nissan modellen hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Lampen voor Nissan

Wil je de lampen van jouw Nissan vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Nissan pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Nissan Lampen overzicht

Bandenspanning Nissan

De bandenspanning van jouw Nissan zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Nissan:

 

Welke motorolie Nissan

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld. Wil je weten welke motorolie in jouw Nissan moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL