Skoda Home

Handige informatie over dit Tsjechisch/Duitse merk

Het ontstaan van Skoda

Škoda Auto, beter bekend als Škoda, is een Tsjechische autofabrikant die in 1895 werd opgericht als Laurin & Klement. Het hoofdkantoor bevindt zich in Mladá Boleslav, Tsjechië.

In 1925 werd Laurin & Klement overgenomen door het industriële conglomeraat Škoda Works, dat zelf in 1948 staatseigendom werd. Na 1991 werd het geleidelijk geprivatiseerd en in 2000 werd Škoda een volledige dochteronderneming van de Volkswagen-groep.

Škoda-auto’s worden verkocht in meer dan 100 landen en in 2017 bereikten de totale wereldwijde verkopen 1,21 miljoen auto’s, een stijging van 6,6% ten opzichte van het voorgaande jaar en het bedrijfsresultaat bedroeg € 1,6 miljard, een stijging van 34,6% ten opzichte van het vorige jaar. Vanaf 2017 was de winstmarge van Škoda de op één na hoogste van alle merken van de VW-groep, Porsche stond op de eerste plaats.

Database Skoda

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Skoda modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen Skoda

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle Skoda’s hebben een distributieriem, welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen: