Fiat Home

Handige informatie over dit Italiaanse merk

Het ontstaan van FIAT

Fiat Automobiles SpA, oorspronkelijk FIAT, is een Italiaanse autofabrikant, een dochteronderneming van FCA Italy SpA, onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles (voorheen Fiat SpA). Fiat Automobiles werd opgericht in januari 2007 toen Fiat zijn autobedrijf reorganiseerde. De geschiedenis voert terug naar 1899 toen de eerste Fiat-auto, de Fiat 4 HP, werd geproduceerd.

In 1970 had FIAT Automobiles meer dan 100.000 werknemers in Italië, toen was de productie in dat land het hoogste met 1,4 miljoen auto’s. Vanaf 2002 bouwde FIAT meer dan 1 miljoen voertuigen in zes fabrieken in Italië. FIAT heeft ook spoorwegmotoren, militaire voertuigen, landbouwtrekkers, vliegtuigen en wapens geproduceerd, zoals de Fiat-Revelli Modello 1914.

Database FIAT

In de overzichten hieronder staan veel handige onderhoudsintervallen en tips over de meest recente Alfa Romeo modellen. De intervallen en richtlijnen zijn slechts een indicatie, er kunnen omstandigheden optreden waardoor een garage een ander advies geeft.

Wanneer distributieriem vervangen FIAT

De distributieriem of ketting is essentieel voor (bijna) elke verbrandingsmotor, zonder enige vorm van distributie kan er geen verbranding ontstaan. Dit komt omdat de distributieriem ervoor zorgt dat de nokkenas, de krukas en de kleppen door middel van deze riem of ketting worden aangedreven. Nagenoeg alle FIAT’s hebben een distributieriem welke periodiek vervangen moet worden. Hieronder per model de bij ons bekende intervallen:

Bandenspanning Fiat

De bandenspanning van jouw Fiat zou je maandelijks moeten controleren, zodat je van optimale prestaties kunt genieten. Daarnaast kan een verkeerde bandenspanning zorgen voor een hoog brandstofverbruik en kunnen de banden sneller of onregelmatig slijten. Op de volgende pagina’s vindt je een overzicht van de bandenspanning voor jouw Fiat:

Lampen voor Fiat

Wil je de lampen van jouw Fiat vervangen maar weet je niet welk type autolamp je nodig hebt? Op deze autolampen Fiat pagina hebben wij een lijst verzameld met daarin alle lampen.

Ruitenwissermaten

Op zoek naar de ruitenwisser maten voor de Fiat modellen? Op deze pagina de maten van de populairste modellen.

Welke motorolie Fiat

Het tijdig vervangen van motorolie is cruciaal voor de conditie van jouw motor. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke motorolie je nodig hebt. In het onderhoudsboekje staat over het algemeen altijd de geschikte motorolie vermeld.

Wil je weten welke motorolie in andere Fiat modellen moet? Maak dan gebruik van de handige zoektool van Kroon olie:

nl_NLNL