Ben je op zoek naar een all risk autoverzekering met de beste prijs? Dan adviseren wij om eens te kijken naar de autoverzekering van OHRA. Een betaalbare premie en zonder onnodig gedoe je auto volledig verzekeren, heb je een keer schade? Meld het dan simpel en snel via de app.

Verschillen tussen autoverzekeringen

Een nieuwe autoverzekering afsluiten begint bij het zoeken naar het type dekking, wat het beste bij jouw situatie past. Gebruik je de auto dagelijks, of slechts sporadisch? Rijd je met de auto in de grote stad, of juist voornamelijk op rustige wegen? Rijd je met de auto naar vakantiebestemmingen buiten Nederland, of slechts in eigen land? Het zijn vragen die je jezelf kunt stellen, om te bepalen of een WA-verzekering voor jou voldoende is.

Hieronder nog even kort een uitleg over de verschillen tussen de autoverzekeringen!

  • De WA verzekering is de meest basis autoverzekering en is voor iedereen verplicht als je met je auto de weg op gaat. De WA verzekering vergoedt schade die je met je auto aan personen of goederen veroorzaakt. Aanvullende dekkingen verschillen per verzekeraar.
  • WA+ (beperkt casco) dekt meer schade. Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid dekt de WA Plus autoverzekering een groot aantal onderdelen. Een prima keuze als het voor jou niet direct een probleem is om zelf de reparatiekosten te betalen.
  • De naam all risk zegt het al, al het risico zal gedekt worden. Met de All-Risk autoverzekering (WA volledig casco) heb je de meest uitgebreide autoverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto worden vergoed, ook als je hier zelf schuldig aan bent. En je bent verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Heb je pech in het buitenland? Geen zorgen. Je krijgt direct hulp. Zonder gedoe.

En hoe zit het met de extra’s?

Wil je graag meer zekerheid? Dan is een van onze aanvullende dekkingen misschien iets voor jou. Zo kun je voor je auto, maar ook voor je inzittenden en jezelf één of meer aanvullende dekkingen kiezen. Je bepaalt zelf wat je verzekert.

Ook zijn er diverse aanvullende dekkingen die je kan selecteren, zoals:

  • ongevallen inzittenden, wie er ook aansprakelijk is voor de schade, dankzij deze extra dekking betaalt de verzekeraar een vast bedrag.
  • schade inzittenden, de schade kan voor de bestuurder en inzittenden heel ver gaan. Stel dat je na een ongeluk je vak niet meer kunt uitoefenen. De extra dekking Schade Inzittenden vergoedt dan de werkelijke schade van de bestuurder en passagiers als je een auto-ongeluk hebt, ook als je zelf aansprakelijk bent voor de schade. Deze dekking is vooral interessant voor bestuurders, want passagiers krijgen hun schade vaak ook vergoed op de WA-dekking.
  • rechtsbijstand, wie is er schuldig bij een verkeersongeluk? Vaak is dat niet duidelijk. En probeer dan maar eens de schade vergoed te krijgen als je die niet verzekerd had. Voor al deze lastige zaken kun je met deze extra dekking rekenen op professionele juridische hulp.
  • pechhulp zodat je weer zo snel mogelijk onderweg bent.

Andere kortingen?

Als je een autoverzekering afsluit bij OHRA zijn er ook verschillende kortingen beschikbaar. Zo is er de no-claimkorting, hoe meer schadevrije jaren hoe meer no-claim korting. Wel zo eerlijk! En heb je een tweede auto (of motor) die je wilt verzekeren? Dan profiteer je van dezelfde no-claimkorting als voor je eerste auto. Lees vooral verder op de site van OHRA om je te verdiepen in de mogelijke kortingen en aanvullende opties.

Wanneer kies je voor welke verzekering?

In de eerste plaats moet iedereen dit voor zichzelf bepalen, maar er zijn natuurlijk wel richtlijnen. Doorgaans verzeker je een nieuwe auto de eerste 0-5 jaar allrisk. Dit komt omdat de aanschafwaarde en dagwaarde hoog liggen en het herstel of vervangen van een schade of voertuig duur zijn. Na vijf jaar wordt het een ander verhaal, omdat auto’s nou eenmaal snel afschrijven. Dus stel dat je auto na 5 jaar nog 5000,- euro waard is, dan is het waarschijnlijk niet verstandig om deze voor een paar duizend euro per jaar te verzekeren. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een buffer hebt om de auto bij een ongeval door schuld te kunnen vervangen of herstellen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor WA en WA Casco, als je auto echt op leeftijd raakt (15 jaar +) en geen echte exoot is, dan is een WA verzekering vaak de verstandigste keuze. Indien je dan wel schade veroorzaakt wordt de schade van de tegenpartij gedekt en kun je zelf voor een paar duizend euro een andere auto kopen.

Veel succes met het uitkiezen van de juiste verzekering voor jouw auto!

nl_NLNL