Voor wie een auto voor een maand wil huren, maar zich niet wil binden aan een lange termijn lease, dan is er nu een optie beschikbaar. Korte termijn verhuurdiensten bieden de mogelijkheid aan om een auto voor een maand te huren zonder dat je een verlengde leaseovereenkomst hoeft aan te gaan. Dit is goed nieuws voor mensen die tussen auto’s in zitten, het meeste uit hun vakantie willen halen of gewoon het gemak van een auto willen hebben, maar er niet 2, 3, of soms zelfs 5 jaar aan vast te zitten.

auto supershortlease leasen

shortlease

Shortlease is ideaal voor mensen die geen toegang hebben tot het openbaar vervoer of regelmatig een voertuig nodig hebben, maar geen zin hebben in het gedoe en de kosten om er een permanent te bezitten. Ook als je bijvoorbeeld op projectbasis werkt als ZZP’er, is een auto leasen voor de korte termijn een ideale optie. En wanneer je seizoensgebonden werk hebt, kun je in de drukkere periodes extra auto’s huren. Na deze drukke periode kun je de contracten weer opzeggen, want je zit er niet langdurig aan vast. Met kortlopende huurovereenkomsten kunnen klanten genieten van alle voordelen van huren, zonder dat ze lange termijn verbintenissen moeten aangaan. Prijzen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en locatie, dus het is altijd een goede gewoonte om rond te kijken voordat je genoegen neemt met één verhuurbedrijf.

Hoe gaat shortlease privé in zijn werk?

Shortlease contracten worden meestal aangeboden door autoverhuurbedrijven, waardoor klanten auto’s kunnen huren voor korte termijn in plaats van voor lange termijn. Dit type leasing duurt meestal tussen de één en drie maanden, afhankelijk van het beleid van het desbetreffende bedrijf. De huurperiode kan op elk moment worden verlengd of vernieuwd, waardoor het een ideale optie is voor diegenen die flexibel willen zijn of het zich niet kunnen veroorloven om een nieuwe auto te kopen. Met shortlease privé betalen klanten alleen voor wat ze gebruiken en hebben ze meer flexibiliteit in hun keuze van voertuigen en hoe vaak ze deze willen huren.

Wat zijn de kosten van shortlease?

Shortlease kan een aantrekkelijke optie zijn voor wie slechts voor een korte tijd een auto wil huren. Als je op zoek bent naar een betaalbare manier om je te verplaatsen, dan kunt je overwegen om een auto te huren met een shortlease contract. Met shortlease geniet je van het gemak van een eigen auto zonder langlopende verplichtingen of financiële investeringen. Als het gaat om het bepalen van de kosten van het huren van een auto met een shortlease, zijn er veel factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. De lengte van de huurperiode, het type en de grootte van het gehuurde voertuig en de gevraagde aanvullende diensten zijn allemaal van invloed op de totale kosten. Over het algemeen zijn kortere huurcontracten qua investering tegenwoordig vergelijkbaar met lange (private) leasecontracten. Deze manier van leasen kan tot slot ook een goede manier zijn om te testen of een auto bij je past. Wellicht zitten de stoelen niet lekker, in dat geval kun je met shortlease binnen korte tijd je auto omwisselen voor een ander exemplaar. Bij reguliere leasecontracten is dit een stuk ingewikkelder en bovendien betaal je vaak een boete als je eerder wil wisselen van auto.

nl_NLNL