Een auto is voor veel mensen een kostbaar bezit. Je hebt er hard voor gewerkt en lang voor gespaard en dan wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van genieten. Om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om goed voor je auto te zorgen. Een goed begin is al als je netjes alle verkeersregels volgt en veilig rijdt.

Deze 3 tips maken het verschil

Is het je ook al opgevallen dat sommige mensen telkens na enkele jaren al aan een nieuwe auto toe zijn, terwijl anderen eindeloos met dezelfde auto blijven rijden? Voor een groot deel ligt dit aan de eigenaar en bestuurder van de auto. Een auto kan best tien tot vijftien jaar goed rijden, maar dan moet je wel de tips hieronder volgen.

Rij altijd met een goed onderhouden auto

Met een auto die professioneel onderhouden wordt, loop je veel minder risico op schade. De banden zijn op spanning, de motor draait vlot en er zijn geen technische mankementen die gevaar kunnen opleveren. Als je er dan zelf tussendoor ook nog op let om vloeistoffen zoals olie en koelvloeistof bij te vullen, dan heb je het helemaal goed voor elkaar. De volgende keer dat je met tegenzin die afspraak voor een controle maakt, moet je ook eens denken dat je op die manier langer in je auto kunt rijden.

Hou je altijd en overal aan de verkeersregels

Een auto-ongeval is snel gebeurd en brengt doorgaans heel wat schade met zich mee. Natuurlijk heb jij geen invloed op hoe andere bestuurders zich in het verkeer gedragen, maar je kunt zelf wel het goede voorbeeld geven. Op ieder moment de regels respecteren verkleint de kans op een ongeval door eigen fout en dus ook op schade die je moet betalen.

Parkeer je auto op een veilige plek

Om je auto te parkeren is het goed om wat moeite te doen om een goed plekje uit te kiezen. Een plekje waar de kans op schade door een voertuig dat tegen je auto rijdt klein is en een plekje dat niet zo donker en afgelegen is dat het autodieven aantrekt. Een ander goed idee is om gebruik te maken van een beschermhoes als je auto buiten blijft staan.

Wat als het dan toch misgaat?

Schade kun je nooit helemaal uitsluiten. Wel kun je ervoor zorgen dat je in geval van pech altijd terecht kunt bij een goede garage en dat je bij een ongeval gedekt bent door een rechtsbijstandverzekering en inzittendenverzekering naast je basisverzekering. Heb je die zaken prima geregeld? Dan bespaar je jezelf al heel wat zorgen.

nl_NLNL