Er zijn veel autoliefhebbers zijn die elk detail van bepaalde auto’s tot in de puntjes willen uitzoeken. Zelfs het lakwerk heeft zijn eigen fandom! Autoliefhebbers zullen je auto beoordelen op basis van alles, van de kwaliteit van de carrosserie tot de kleur blauw die je voor je velgen hebt gekozen. Als je erover denkt om je auto een nieuwe kleur te geven, lees dan verder voor onze beste tips over het spuiten van een auto. Deze deskundige tips helpen je de klus te klaren zonder te eindigen met een amateuristische afwerking.

Bepaal eerst je verfkleur

autolakHet kiezen van een lakkleur is de eerste stap bij het spuiten van en auto. Natuurlijk zal de juiste kleur de beste eigenschappen van de auto benadrukken, maar je moet ook rekening houden met de conditie van de carrosserie van de auto bij het kiezen van een kleur. Het kiezen van een donkere kleur zal je helpen verbergen eventuele krassen en slijtplekken, maar lichtere kleuren zal het tegenovergestelde doen en echt accentueren alle onvolkomenheden. Het auto model en jaar zal ook helpen bij het bepalen van de juiste tint van verf. De meeste autofabrikanten bieden een kleurcode voor elk van hun auto’s, waardoor het gemakkelijk is om een kleur te vinden. 

Je kunt ook gebruik maken van een online verf matching service om een paar kleuren die zou er geweldig uitzien op jouw auto te vinden. Autolak kopen is erg eenvoudig via een online aanbieder. Je zult de lak binnen enkele dagen in huis hebben. In sommige gevallen is het gebruik van een lakstift auto al voldoende om het geheel er weer mooi uit te laten zien. Dit kan veel tijd en moeite schelen. 

De verf mengen en verdunnen

Het type verf dat je voor een auto kiest, zal bepalen hoeveel verdunning je eraan moet toevoegen. Als je wilt dat het schilderwerk er zo glad en glanzend mogelijk uitziet, dan wil je zo weinig mogelijk verf toevoegen. De beste manier om dit te doen is om een kleine hoeveelheid verf in een emmer te doen en langzaam water toe te voegen. Als je niet zeker bent van de verf die je hebt gekozen, kun je het beste beginnen met een iets grotere hoeveelheid water. Op die manier kun je langzaam meer verf toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen. Als je een auto in een andere kleur verft dan de oorspronkelijke kleur, kun je het beste een laag grondverf aanbrengen. Dit zal ervoor zorgen dat de nieuwe kleur de oude dekt met minimale inspanning.

nl_NLNL