Wist je dat je ook als particulier een leasecontract af kunt sluiten? Dit hoef je zelfs niet eens beslist voor een gloednieuwe auto te doen, ook het leasen van een tweedehands vierwieler is tegenwoordig mogelijk! Door dit te doen, heb je normaliter lage maandelijkse betalingen. Ook heb je helemaal geen initiële investering, al is het wel mogelijk om een aanbetaling te doen zodat je maandelijkse kosten worden verlaagd door de leasemaatschappij. Wil je graag een occasion leasen? Het is slim om dan de volgende tips te gebruiken zodat je geen spijt van je keuze krijgt.

Bereken de maandelijkse kosten

Voordat je daadwerkelijk een leasecontract afsluit, wil je natuurlijk weten hoeveel je maandelijks moet betalen. Eén van de websites die je kan gebruiken voor het berekenen van de kosten is de de site van Private Lease Used. Voordat je dit gaat berekenen, is het echter verstandig om een budget vast te stellen. Hierdoor kun je namelijk veel tweedehands leaseauto’s alvast afwijzen puur omdat ze buiten je budget vallen. Gebruik nadat je een voertuig hebt uitgekozen een autoleasecalculator zodat je kunt berekenen wat je daadwerkelijk maandelijks gaat betalen aan de leasemaatschappij. Valt dit hoger uit dan je budget? Kies dan voor een leaseoccasion die net wat goedkoper is.

Let op de kilometers

Bij een gebruikte occasion leasen moet je diverse dingen bepalen. Hierbij kun je denken aan de tweedehands auto die je wilt leasen, maar ook de looptijd en vorm van het contract. Bovendien moet je in de leaseovereenkomst opnemen hoeveel kilometers je jaarlijks gaat rijden in de occasion. Dit moet je een beetje als een limiet zien. Als je meer rijdt dan opgenomen is in het leasecontract moet je waarschijnlijk bijbetalen, dus dit moet je natuurlijk zien te voorkomen. Denk daarom goed na bij het bepalen van het aantal kilometers en zorg voor extra ruimte zodat je hopelijk niet meer hoeft te betalen aan je leasemaatschappij.

Kijk verder dan de kosten

Het is niet meer dan logisch dat je bij het leasen van een occasion met name naar de maandlasten kijkt. Toch is het verstandig om verder te kijken dan je neus lang is. Veel leasemaatschappijen zul je proberen te verleiden met lage maandelijkse kosten, maar daar moet je niet eenvoudig voor vallen. Het is juist van belang om de hele overeenkomst door te nemen, je moet echt elk detail begrijpen voordat je het leasecontract ondertekent. Kijk dus bijvoorbeeld ook naar de looptijd en wat er gebeurt als je de auto beschadigd inlevert.

nl_NLNL