Als je op zoek bent naar een ruime, betaalbare en veelzijdige gezinsauto, dan is de Dacia Jogger volgens de website van Dacia de keuze voor jou! De Jogger is het nieuwste lid van de Dacia-familie en belooft het DNA van het merk voort te zetten – praktisch, betrouwbaar en zeer betaalbaar. We gaan kort in op de historie van Dacia en daarna verder in op de Jogger zelf.

Een terugblik op Dacia’s historie

Voordat we dieper ingaan op de Jogger, laten we eens een stapje terug doen en kijken naar het merk dat erachter zit – Dacia. Dacia is een Roemeens automerk dat in 1966 werd opgericht en sindsdien een lange en interessante geschiedenis heeft. Het begon als een samenwerkingsverband tussen de Roemeense overheid en het Franse Renault, met als doel het produceren van betaalbare auto’s voor de Oost-Europese markt.

dacia joggerIn de loop der jaren heeft Dacia een sterke reputatie opgebouwd voor het leveren van eenvoudige, betrouwbare en betaalbare voertuigen. Het merk was vooral populair in opkomende markten en strekte zich geleidelijk uit naar andere delen van Europa. In 1999 werd Dacia overgenomen door de Renault Group, wat leidde tot verdere ontwikkeling en uitbreiding van het merk.

Het succes van Dacia is grotendeels te danken aan zijn vermogen om auto’s te produceren die aan de basisbehoeften van mensen voldoen, zonder onnodige franje. Dit resulteerde in modellen zoals de Dacia Logan, Sandero en Duster, die bekend staan om hun robuustheid en aantrekkelijke prijskaartjes.

De Dacia Jogger, welke uitvoeringen zijn er?

Met deze achtergrond in gedachten, laten we eens kijken naar het nieuwste paradepaardje van Dacia, de Jogger. De Jogger is een compacte MPV (Multi-Purpose Vehicle) die is ontworpen met het oog op gezinnen die op zoek zijn naar betaalbaarheid zonder in te boeten aan ruimte en functionaliteit.

De Jogger is leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Jogger expression 5 zits
  • Jogger expression 7 zits
  • Jogger extreme 5 zits
  • Jogger extreme 7 zits

Je kunt dus kiezen uit een 5 of 7-zitter en uit de standaard expression uitvoering of de extreme uitvoering. Ook is de Jogger verkrijgbaar in hybride en Bi-Fuel uitvoering. Bij deze laatste uitvoering rijdt de auto op 2 soorten brandstof: benzine èn LPG. Kijk eens op de website van Autokievit voor een overzicht van de beschikbare Dacia Jogger modellen.

Ruimte en veelzijdigheid?

Een van de meest opvallende kenmerken van de Jogger is de mogelijkheid om tot zeven passagiers te vervoeren, waardoor het een geschikte auto is voor grotere gezinnen. De derde zitrij kan worden neergeklapt om extra bagageruimte te creëren wanneer dat nodig is. Dit maakt de Jogger uiterst veelzijdig voor allerlei soorten avonturen, of het nu gaat om dagelijkse boodschappen of een weekendje weg.

Onder de motorkap biedt de Jogger een keuze aan efficiënte benzine- en dieselkrachtbronnen, evenals een milieubewuste hybride en Bi-Fuel variant. Hierdoor kan elke bestuurder een motorconfiguratie vinden die bij zijn of haar behoeften past.

Het interieur van de Jogger is ontworpen met comfort en gebruiksgemak in gedachten. Moderne technologieën en diverse connectiviteitsfuncties zorgen voor een aangename rijervaring. Ook het interieur ziet er goed afgewerkt uit en straalt kwaliteit uit.

Conclusie

Kortom, de Dacia Jogger belichaamt de kernwaarden van het Dacia-merk – praktisch, betaalbaar en geschikt voor gezinnen. Een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare gezinsauto die niet teleurstelt.

De Dacia Jogger is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Dacia-merk, dat al tientallen jaren bekendstaat om zijn eenvoudige en betrouwbare auto’s. Dacia blijft trouw aan zijn roots, en de Jogger is daar het nieuwste bewijs van.

nl_NLNL