Over een paar maanden gaan we met het hele gezin richting het Gardameer in Italië. Dit keer niet op vakantie met het vliegtuig maar met de BMW 3er. Natuurlijk moeten er weer veel te veel spullen mee. Naast de racefiets ook een kinderfiets, de tent en een kilo aardappelen. Zoals je begrijpt past dit natuurlijk nooit in de kofferbak waardoor we dit jaar op zoek zijn gegaan naar zowel een fietsendrager als dakkoffer. Welke mogelijkheden zijn er zodat alle spullen mee kunnen? Lees dat in dit artikel. Laat de volksverhuizing beginnen!

Kiezen voor een juiste dakdrager

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een geschikte dakdrager? Hier zijn een paar belangrijke punten om te overwegen:

 • Automodel en daktype: Het type dakdrager hangt af van het model van je auto. Heb je dakrails, fixpoints of is montage op de portieren nodig? Controleer ook de de dakbelasting in je autohandleiding. De dakdrager én de te transporteren lading mogen dit gewicht niet overschrijden.
 • Functionaliteit: Waar ga je de dakdragers voor gebruiken? Gaat het bijvoorbeeld om een dakkoffer of een fietsenrek? Kies op basis hiervan de juiste lengte en breedte. Daarnaast kan je rekening houden met extra functionaliteiten, er zijn dragers die bijvoorbeeld inklapbaar zijn of voorzien zijn van geïntegreerde sloten.
 • Gebruiksgemak en montage: Kies een systeem dat eenvoudig te installeren en te demonteren is. Let bijvoorbeeld op welk gereedschap er nodig is om de dragers en koffer te monteren. Wellicht dat dit invloed heeft op jouw keuze.
 • Budget: Dakdragers variëren sterk in prijs. Bepaal voor jezelf hoeveel je kwijt wilt zijn aan en vergelijk verschillende modellen. Denk er wel om dat je altijd voor kwaliteit moet gaan! Ben je op zoek naar een online webshop die universele en hoogwaardige dakdragers verkoopt, dan adviseren wij om een kijkje te nemen op de site van CarParts-Expert.

Een dakkoffer kiezen

Een dakkoffer in combinatie met een dakdrager is een handige oplossing wanneer je tijdelijk extra bagageruimte nodig hebt. Dit kan handig zijn tijdens vakanties, wintersport, of wanneer je grote spullen wilt vervoeren. Een dakkoffer is een afsluitbare box die je met behulp van dakdragers op het dak van je auto kan bevestigen. De koffers zijn er in vele soorten en maten, welke koffer voor jou geschikt is kan afhangen van meerdere factoren.

Tips voor het kiezen van de juiste dakkoffer

 • Bepaal de gewenste inhoud: Hoeveel extra bagageruimte heb je nodig?
 • Kies het juiste type: Dakkoffers zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals softcover en hardcover.
 • Controleer de maximale dakbelasting: Hoeveel gewicht mag er op het dak van je auto worden geplaatst?
 • Kies voor een gebruiksvriendelijk model: Dakkoffers en dakdragers zijn er met verschillende bevestigingssystemen. Kies een model dat eenvoudig te monteren en demonteren is.
 • Let op de veiligheid: Zorg ervoor dat alles goed is vastgemaakt en dat de lading goed is gezekerd.

De juiste fietsendrager kiezen

Ga je op pad en wil je, je fiets meenemen dan is een fietsendrager onmisbaar. Er zijn verschillende soorten fietsendragers beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Als we kijken naar de verschillen dan kan je kiezen uit de volgende fietsendragers:

 • Dakdragers: Fietsendragers voor op het dak zijn een populaire optie, omdat ze geschikt zijn voor alle soorten fietsen en relatief eenvoudig te monteren zijn. Echter, ze kunnen de luchtweerstand verhogen en het brandstofverbruik beïnvloeden.
 • Achterklepdragers: Fietsendragers voor op de achterklep zijn een goede keuze voor auto’s zonder trekhaak. Ze zijn eenvoudig te monteren en demonteren, en bieden een goede toegang tot de kofferbak. Echter, ze kunnen de achterklep blokkeren en zijn niet geschikt voor alle auto’s.
 • Trekhaakdragers: Fietsendragers voor op de trekhaak zijn de meest stabiele en veilige optie. Ze zijn geschikt voor alle soorten fietsen, en bieden een maximale belasting van 60 kg. Echter, je hebt hiervoor wel een trekhaak nodig.

Welke fietsendrager voor jou geschikt is kan afhangen van meerdere factoren.

Tips bij het kiezen van een fietsendrager:

 • Bepaal het aantal fietsen: Hoeveel fietsen wil je meenemen?
 • Kies het juiste type: Dakdragers, achterklepdragers, en trekhaakdragers hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Kies het type dat past bij jouw auto en behoeften.
 • Controleer de maximale belasting: Hoeveel gewicht mag de fietsendrager dragen?
 • Kies voor een gebruiksvriendelijk model: Fietsendragers zijn er met verschillende bevestigingssystemen. Kies een model dat eenvoudig te monteren en demonteren is.
 • Let op de veiligheid: Zorg ervoor dat de fietsendrager goed is vastgemaakt en dat de fietsen goed zijn gezekerd.

Wil je online een fietsendrager bestellen, dan adviseren wij om een kijkje te nemen op de site van CarParts-Expert.

Veel succes met het zoeken van de juiste dakkoffer en fietsendrager voor jouw auto. En denk erom, controleer een extra keer of alles goed vast zit voordat je gas geeft.

nl_NLNL