Wie droomt er nou niet van een Porsche? Ons hart gaat in ieder geval altijd iets harder kloppen wanneer we er één langs zien rijden. Porsche staat natuurlijk bekend als een toonaangevend automerk op het gebied van luxe sportwagens en het merk blijft streven naar technische excellentie, hoogwaardige prestaties en een unieke rijervaring voor autoliefhebbers over de hele wereld.

Een 2e-hands of nieuwe Porsche kopen?

Als je de luxe hebt om een Porsche tweedehands of nieuw te kopen dan kan je goed gebruik maken van de Porsche finder. Dit is een handig en compleet zoekplatform voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s.

Van enkele populaire modellen hebben we nog even de voordelen op een rij gezet. We kunnen niet wachten om je binnenkort voorbij te zien rijden!

Uitgelicht, de Porsche 911

 • Iconische sportauto: De Porsche 911 is een iconische sportauto die wereldwijd bekendheid heeft verworven. Het is een symbool van snelheid, prestaties en elegantie. Het is een echte rijdersauto.
 • Uitstekende rijprestaties: De 911 staat bekend om zijn uitstekende rijprestaties. Het beschikt over krachtige motoren, nauwkeurige besturing en uitstekende wegligging, waardoor het een opwindende en dynamische rijervaring biedt.
 • Tijdloos ontwerp: Het ontwerp van de 911 is tijdloos en herkenbaar. Het heeft een unieke en gestroomlijnde vormgeving die door de jaren heen trouw is gebleven aan zijn oorspronkelijke stijl.

De Panamera:

 • Sportieve prestaties in een limousine: De Porsche Panamera biedt sportwagenprestaties gecombineerd met het comfort en de luxe van een limousine. Het heeft krachtige motoren en geavanceerde chassis- en ophangingssystemen, waardoor het rijden dynamisch en opwindend is.
 • Luxueus interieur: Het interieur van de Panamera is stijlvol en verfijnd, met hoogwaardige materialen en prachtig vakmanschap. Het biedt ook geavanceerde technologieën en comfortfuncties, waaronder premium audiosystemen, geavanceerde rijhulpsystemen en comfortabele zitplaatsen.
 • Ruimte en comfort: Hoewel de Panamera een sportieve uitstraling heeft, biedt hij nog steeds voldoende ruimte en comfort voor passagiers. Zowel voor- als achterpassagiers genieten van voldoende been- en hoofdruimte, waardoor lange ritten aangenaam zijn.

Cayenne:

 • Sportieve prestaties: Ondanks zijn SUV-carrosseriestijl biedt de Porsche Cayenne uitstekende sportieve prestaties. Het beschikt over krachtige motoren en geavanceerde ophangingstechnologieën, waardoor het een plezier is om te rijden.
 • Luxe en comfort: De Cayenne heeft een hoogwaardig interieur met luxe materialen en geavanceerde technologieën. Het biedt ook comfortabele zitplaatsen en hoogwaardige afwerkingen die bijdragen aan een luxueuze rijervaring.
 • Veelzijdigheid: De Cayenne is ruim van binnen en biedt voldoende zitplaatsen voor passagiers. Het heeft ook een royale bagageruimte, wat handig is voor het vervoeren van vracht of grote items. Bovendien biedt het off-road mogelijkheden, waardoor het geschikt is voor avontuurlijke ritten.

Taycan:

 • Elektrische aandrijving: De Taycan is Porsche’s eerste volledig elektrische auto en biedt indrukwekkende prestaties met snelle acceleratie en responsieve handling. Bovendien draagt het bij aan een lagere milieu-impact vanwege het ontbreken van uitstoot tijdens het rijden.
 • Stijlvol en modern ontwerp: De Taycan heeft een gestroomlijnd en sportief ontwerp, dat de kenmerkende Porsche-styling combineert met moderne elementen. Het interieur is luxe en biedt geavanceerde technologieën.
 • Snellaadopties: De Taycan biedt ondersteuning voor snellaadopties, wat betekent dat je de batterij snel kunt opladen en een aanzienlijke rijbereik kunt behalen met minimale wachttijd.

Uitgelicht, de Macan:

 1. Sportieve rijervaring: De Macan is een compacte SUV die bekend staat om zijn sportieve rijeigenschappen. Het biedt een goede wegligging en responsieve handling, waardoor het leuk is om te rijden.
 2. Luxueus interieur: Het interieur van de Macan is goed ontworpen, met hoogwaardige materialen en vakmanschap. Het biedt ook geavanceerde functies en technologieën die het rijcomfort en gemak verhogen.
 3. Veelzijdigheid en praktisch gebruik: Als SUV biedt de Macan voldoende ruimte voor passagiers en vracht. Het heeft ook off-roadcapaciteiten, waardoor het geschikt is voor verschillende rijomstandigheden.

Korte geschiedenis Porsche

Porsche werd opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche in Duitsland. Oorspronkelijk was het bedrijf een ingenieursbureau dat zich richtte op de ontwikkeling van auto’s en motorontwerpen.

In 1948 introduceerde Porsche zijn allereerste productieauto, de Porsche 356. Deze sportwagen, met zijn kenmerkende afgeronde vormen, werd al snel een succes en vormde de basis voor het latere succes van het merk.

In de jaren 50 en 60 verwierf Porsche een reputatie als een toonaangevende fabrikant van sportauto’s, met modellen zoals de legendarische Porsche 911. De 911 werd geïntroduceerd in 1963 en groeide uit tot een icoon van het merk, met zijn kenmerkende design en uitstekende prestaties.

In de jaren 70 breidde Porsche zijn modellijn uit met de introductie van de Porsche 924, 928 en 944. Deze modellen waren gericht op een breder publiek en boden meer comfort en luxe dan de 911.

In de jaren 90 introduceerde Porsche de Boxster, een compacte roadster, en later de Cayenne, een luxe SUV. Deze nieuwe modellen waren belangrijk voor het succes en de groei van het merk, omdat ze Porsche toegang gaven tot nieuwe marktsegmenten.

In de afgelopen jaren heeft Porsche zijn modellijn verder uitgebreid met onder andere de Panamera, een sportlimousine, en de Macan, een compacte SUV. Deze modellen hebben Porsche geholpen om zijn verkoop wereldwijd te vergroten en het merk nog meer diversiteit te geven.

 

nl_NLNL