In sommige situaties heb je een auto of een busje nodig en het mag duidelijk zijn dat lang niet iedereen zelf één op de oprit heeft staan. Vooral in de grote steden is het percentage van autobezitters kleiner en maken veel meer mensen gebruik van de fiets of het openbaar vervoer.

Gelukkig kun je, als je wel een auto of busje nodig hebt, er eentje huren. In elke plaats zijn er wel verhuurbedrijven waar je terecht kunt. Je wilt hier natuurlijk niet de hoofdprijs voor betalen, dus waar moet je op letten bij een huren van een auto of busje?

Kies een strategische locatie

Hoeveel je betaalt voor het huren van een auto, wordt onder andere bepaald door de locatie waar je gaat huren. Ga je een auto huren in Amsterdam en kies je voor een verhuurbedrijf midden in de stad? Dan is de kans groot dat je meer betaald dan wanneer je kiest voor een locatie net buiten de stad. Dit verschilt natuurlijk per bedrijf (en verhuurketen) maar doordat de huurprijs per m2 in het centrum hoger is dan voor een pand net buiten het centrum is de kans groot dat je buiten de stad voordeliger uit bent. Het is dus verstandig om ook iets verder te kijken dan naar de (bekende) verhuurders bij jou in de buurt.

auto hurenGa je een auto huren tijdens een reis, dan moet je er rekening mee houden dat de verhuurbedrijven op vliegvelden altijd een stuk duurder zijn. Dit kan soms wel 20% duurder uitvallen dan bij verhuurbedrijven buiten het vliegveld.

Kies de juiste auto

Wat de prijs nog meer bepaald is natuurlijk voor welke auto je kiest en welke opties je kiest. Hoe groter of hoe chiquer het model dat je kiest, hoe hoger de prijs is om het te huren. Dus heb je alleen een auto nodig om van A naar B te komen en hoeven er geen spullen mee in de auto? Dan is het verstandig om de kleinste auto te kiezen en te kijken naar een auto met zo weinig mogelijk opties.

Hiervoor betaal je vaak een lager bedrag, waardoor je de rest van jouw centjes lekker aan iets anders kunt uitgeven. Soms kun je er ook voor kiezen om een auto met reclame stickers te rijden, dan betaal je zelfs nog minder dan de reguliere huurprijzen. Ook een leuke manier om geld te besparen op het huren van een auto. Je kunt ernaar vragen bij de autodealer.

Wanneer je een busje nodig hebt

Heb je een klus op project basis aangenomen en moet je echt met gereedschappen naar de klant toe rijden? Dan kun je het beste kiezen voor een bus. Een busje huren in Amsterdam kun je ook weer zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Verzekeringen en andere aanvullende producten

Wellicht overbodig om te zeggen maar kijk ook kritisch naar de extra kosten zoals bijvoorbeeld de aanvullende verzekeringen die worden aangeboden. In veel gevallen dekken de verzekeringen die je al hebt het verhuur voertuig. Denk hierbij aan je persoonlijke autoverzekering of reisverzekering maar soms zit dit ook al in bij de verzekering die is verbonden aan je creditcard. Hiermee kan je dus ook flink besparen op de extra kosten bij het huren van een auto.

Heb jullie meer tips? Laat het dan zeker weten via het reactieformulier!

 

nl_NLNL